Naša stranka neće u koaliciju sa SDA i PDA

Mahir Mešalić iz Demokratske fronte i Bego Gutić iz SDA danas su izjavili da je Skupština Tuzlanskog kantona dobila većinu koju čine Pokret demokratske aktivnosti, Savez za bolju budućnost, Naša stranka i Socijaldemokratska partija.

U Našoj stranci ovakvu izjavu smatraju pokušajem kompromitiranja Naše stranke s obzirom na ranije izjave u kojima je potencirano kako Naša stranka neće ići u koaliciju ni sa PDA ni sa SDA.

Mirsad Čamdžić, predsjednik tuzlanskog regionalnog odbora Naše stranke, tim je povodom izjavio:

„Prije nešto više od godinu dana PDA je sa SBB-om rušila vladu koju je predvodila SDA. Danas SDA s DF-om uzvraća udarac. Naša stranka neće se petljati u tu, može se reći porodičnu svađu i ostaje pri svom principu da neće biti u vlasti ni sa SDA niti sa PDA! Svako uplitanje Naše stranke u koalicije čiji su predvodnici ili čak samo članovi SDA i PDA smatrat ćemo zlonamjernim. Među nama ni političkih ni ideoloških ni svjetonazornih ni bilo kakvih interesnih poveznica nema.”

Mahir Mešalić iz Demokratske fronte i Bego Gutić iz SDA danas su izjavili da je Skupština Tuzlanskog kantona dobila većinu koju čine Pokret demokratske aktivnosti, Savez za bolju budućnost, Naša stranka i Socijaldemokratska partija

sodalive.ba/tkportal.ba ( Kontakt: redakcija1@tkportal.ba )