Tuzlanski privrednici podržali organizaciju 15. Kids Festivala BiH


Organizatori 15. Kids festivala, Jasmin Osmanović i Enes Hadžiskakić, susreli su se danas sa tuzlanskim privrednicima koji su se u ulozi sponzora odlučili podržati organizaciju ove manifestacije.

Sastanku su prisustvovali: Mirnes Konjić, direktor Marketing agencije Platinium, Nermin Čolić, direktor Bony d.o.o. Tuzla, Muhamed Tokača, direktor TXtv d.o.o. Tuzla i Zlatko Ibrahimagić, direktor Elektro-Agent d.o.o. Tuzla.


Tuzlanski Kid´s Fest će se održati na Trgu slobode i u SKPC Mejdan 15. juna ove godine, a očekuje se oko 5.000 posjetilaca, najvećim dijelom djece sa nastavnim osobljem iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Program počinje na Trgu Slobode gdje učesnici skupa sa animatorima, umjetnicima, orkestrom sudjelujuju na Kid´s paradi kroz glavnu ulicu (koja će biti zatvorena) do SKPC “Mejdan” gdje ih očekuje Kid`s Stage – bogat edukativno-zabavni program, te mnogobrojni boksovi sa radionicama.

Slogan manifestacije je: „Budućnost kakvu želim“ i djeca iz cijele BiH koja će se okupiti na Festivalu poslati će zajedničku poruku iz Tuzle o tome kakvu budućnost žele.


Organizatori Festivala, ovom prilikom, pozvali su predstavnike javnog i privrednog sektora Tuzle i Tuzlanskog kantona da podrže organizaciju ove velike manifestacije.


Na pitanje Zašto su se odlučili podržati organizaciju Kid´s Fest-a u Tuzli ? Prisutni su izjavili:
“TXtv d.o.o. uvijek je nastojala biti društveno odgovorna kompanija i podržati projekte i udruženja koja su korisna našoj zajednici, koja unapređuju kvalitet života naših građana. Zadovoljstvo nam je što ste nam omogućili biti dio i vašeg projekta, pogotovo što se radi o djeci.

TXtv će se svakako potruditi da zajedno sa organizatrima i ostalim sponzorima doprinese da taj dan za djecu bude dan za pamćenje”, direktor TXtv d.o.o. Muhamed Tokača;


„Odmah smo se odlučili podržati ovaj projekat koji kroz edukaciju i zabavu okuplja čak 5.000 djece. Do sada Tuzla ni Tuzlanski kanton nisu imali ovakav događaj posvećen djeci i ponosni smo što smo podržali ovu manifestaciju“, Nermin Čolić, direktor Bony d.o.o. Tuzla;


„Podršku organizaciji Kid´s Fest-a u Tuzli pružili smo jer su djeca naša budućnost i zato što će se 15. juna oko 5000 djece iz cijele BIH okupiti u Tuzli na Festivalu da provedu nezaboravan dan skupa“, Mirnes Konjić, direktor Marketing Plantinium agencije;


„Čast nam je sudjelovati u projektu i održavanju velike manifestacije kao što je Kids festival. Dječiji osmijeh je neprocjenjiva vrijednost u našem društvu koje treba njegovati i također ulagati u edukaciju i njihovo obrazovanje.

Ovaj projekat doprinosi i njihovom društvenom razvoju, sudjelovanjem u raznim aktivnostima i zajedničkim druženjima“, Zlatko Ibrahimagić, direktor Elektro-Agent d.o.o. Tuzla.