U MSŠ “Čelić ” održano ekološko pedagoško savjetovanje mladih

U povodu Dana planete Zemlje, u prostorijama Mješovite srednje škole Čelić održano je ekološko pedagoško savjetovanje mladih u saradnji sa Ekološkim savezom “Eko zeleni” TK uz učesce stručnog tima direktora i profesora škole.

Prof. dr. Muhamed Omerović, predsjednik Ekološkog saveza, koji je ujedno i profesor sa Katedre za pedagogiju – psihologiju Filozofskog fakulteta u Tuzli, uručio je 100 komada publikacije o okolišu “EKOVODIČ”, te zahvalnice školi i učesnicima za organizaciju programa u povodu Dana planete Zemlje.

On je istakao je da je naša škola prva škola koja je ove godine, na ovakav način, obilježila ovaj značajan dan. Cijeneći zalaganje i rad ove organizacije, direktor škole Hasan Bešić uručio je priznanje prof. Omeroviću za doprinos u podizanju svijesti kod građana o važnosti čuvanja okoline na području Tuzlanskog kantona, kao i za doprinos u radu ekološke sekcije u Mješovitoj srednjoj školi Čelić.

U zaključcima se navodi kako treba i dalje raditi na razvoju i jačanju EKOLOŠKE SVIJESTI kod javnosti kako bi pored nas tekle čiste i zdrave vode u kojima treba da žive ribe ,riječni rakovi i ukupan biodiverzitet. Apeluje se na važnost pošumljavanja i razvoja ekološkog odgoja i ekološke kulture kod stanovništva.