Objavljeni detalji nesreće u kojoj su poginuli 29-godišnjak i 30-godišnjak iz BiH

U međuvremenu su se putem Facebooka oglasili vatrogasci iz Popovače koji su izašli na teren.

Sinoć oko 23:30 došlo je do teške saobraćajne nesreće na autocesti A3 kod odmorišta Križ u Hrvatskoj. Policija je jutros objavila detalje. U nesreći su poginula dva državljanina BiH.

“Jučer, 3. aprila oko 23.27 sati, na 77. km + 700 m autoceste A3 u smjeru Zagreba, prije odmorišta Križ, osobni automobil marke BMW 320, slovenskih nacionalnih znaka u kojem su se nalazili bosanskohercegovački državljani (29, 30) iz zasad neutvrđenog razloga je u zanošenju skrenuo udesno preko desne saobraćajne trake i naletio na metalnu zaštitnu ogradu i meki teren sa sjeverne strane kolnika.

Pri tome je automobil, u rotaciji preko krova, pao na meki teren, gdje se nekontrolirano nastavio kretati, prešao preko odvodnog kanala i naletio na žičanu zaštitnu ogradu, pri čemu su obje osobe ispale iz vozila.

Nakon toga vozilo se zapalilo i u potpunosti izgorjelo.

U saobraćajnoj nesreći smrtno su stradale dvije muške osobe starosti 29 i 30 godina, a tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Saobraćaj autocestom odvijao se otežano, bez zastoja uz regulaciju saobraćaja”, objavili su iz policije.

U međuvremenu su se putem Facebooka oglasili vatrogasci iz Popovače koji su izašli na teren.

“Intervencija 3.4.2019.

Dojava u 23:31h

Požar osobnog automobila na autocesti prema Križu. Izlazak u 23:35h sa 6 vatrogasaca i navalnim vozilom.

Dolaskom na mjesto intervencije zatičemo hitnu pomoć te djelatnike autocesta. Radi se o prometnoj nesreći gdje je auto sletio van autoceste i zapalio se. Dvije osobe su poginule. Osobe su od siline udarca ispale iz vozila. Vozilo je bilo u razbuktaloj fazi te jednim navalnim vitlom započinjemo gašenje i hlađenje vozila.

Vatrogasci nakon gašenja vozila pomažu policiji i hitnoj pomoći pretražiti područje nesreće za još mogućih stradalih osoba dok policija nije dobila dojavu kako su na graničnom prijelazu u autu bile samo dvije osobe. Osobe su strani državljani.

Povratak u postrojbu u 1:00h”, objavili su vatrogasci.