Mladića Nermina udario voz dok je išao na sastanak s djevojkom

Nermina O. (20) iz Vukosavlja, koji je bio za upravljačem Citroena, priključen je na aparate za vještačko disanje. Voz odvukao vozilo u kanal

Na pružnom prijelazu u mjestu Višnjik kod Modriče u utorak oko 20.10 sati došlo je do stravičnog sudara voza i automobila. Tom prilikom teško je povrijeđen Nermin Omičević (20) iz Vukosavlja.

Povreda glave

Mladić se nalazio za upravljačem Citroena na kojeg je naletjela lokomotiva „Željeznica Republike Srpske“ kojom je upravljao M. B. (46) iz Doboja. Nesretnom 20-godišnjaku prva pomoć ukazana je u Domu zdravlja Modriča, nakon čega je prevezen u dobojsku bolnicu. Zbog ozbiljnosti povreda prebačen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je smješten na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje. 

Prema posljednjim informacijama, Omičević je zadobio tešku povredu glave i u stanju je duboke kome te je priključen na aparate za vještačko disanje.

Jefto Ristić iz Potpeći kod Tuzle, koji sada živi u modričkom naselju Višnjik, kazao nam je da je neposredno nakon nesreće bio na licu mjesta, gdje je zatekao stravične scene.

Snažan udarac

– Povrijeđenog mladića nije bilo, jer je već bio prevezen u Dom zdravlja. Lokomotiva je odvukla vozilo u kanal nekih pet metara – kaže Ristić.

Jedna žena, koja je insistirala na anonimnosti, ispričala nam je da je čula snažan udarac.

– Mladić je imao djevojku u našem naselju. Nije je našao kući pa se vraćao ka putu Modriča – Doboj, jer ga je djevojka obavijestila da ga tu i čeka. Da bi došao do nje, morao se vratiti preko pruge Bosanski Šamac – Sarajevo. U tom trenutku naišla je lokomotiva – kazala je naša sagovornica, čija je kuća udaljena svega dvadesetak metara od mjesta nesreće.

Momak za primjer

Fadil Sejdić, odbornik u SO Vukosavlje i veliki aktivista u naselju Jakeš, ima samo riječi hvale za povrijeđenog mladića.

– To je momak za primjer. Otac mu je umro početkom januara 2018. godine. Živio je u kući s majkom i bratom. Majka i brat su otišli da ga posjete, jer telefonom ljekari nisu željeli da se izjasne o težini povreda. Čuo sam da mu je povrijeđena glava i da je još sinoć (preksinoć, op. a.) operisan. Svi se nadamo najboljem – poručio je Sejdić.

izvor: avaz.ba