U subotu velika ekološka akcija u Srebreniku

U skladu s članom 146. Odluke o komunalnom redu, načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je donio Program aktivnosti na realizaciji proljetne akcije uređenja grada i naseljenih mjesta općine Srebrenik, koja će se realizovati od 6. aprila do 31. maja 2019. godine.

Navedenim programom, između ostalih aktivnosti, planirana je i organizacija akcije uklanjanja divljih deponija smeća, čišćenja šireg područja planine Majevice i svih vodotoka na području općine Srebrenik. Ova velika ekološka akcija, u saradnji s mjesnim zajednicama, građanima, JP „9. septembar Srebrenik, nevladinim organizacijama i privrednim subjetima s područja srebreničke općine, realizovat će se u subotu, 6. aprila 2019. godine.

U tom smislu, pozivaju se svi zainteresirani građani, privredni i drugi subjekti da se uključe u ovu akciju i time daju svoj doprinos uklanjanju divljih deponija smeća, čišćenju i uređenju svih javnih i privatnih površina, šuma i vodotoka na području naše općine. Više informacija o organizaciji ove akcije, građani mogu dobiti kod predsjednika mjesnih zajednica, u resornoj Službi za prostorno uređenje i zaštitu okolice općine Srebrenik, kao i na zvaničnoj web stranici općine Srebrenik.

Objava U subotu velika ekološka akcija u Srebreniku pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.