Poskupjeli ćevapi na Baščaršiji: U nekim ćevabdžinicima porcija sada košta 8 KM

U nekoliko ćevabdžinica u starom dijelu Sarajeva došlo je poskupljenja određenih jela s roštilja, a to se posebno odnosi na ćevape. Naime, sada porcija ćevapa košta 8 KM, a do prije nekoliko dana bila je za marku jeftinija. Potvrdu ove informacije Klix.ba dobio je u određenim ćevabdžinicima.Čitaoci portala Klix.ba bili su iznenađeni računima u nekoliko ugostiteljskih objekata na Baščaršiji gdje je porcija ćevapa za marku skuplja.

Tačnije, 250 grama ćevapa sada u pojedinim ćevabdžinicama košta 8 KM, a do prije nekoliko dana su stanovnici Sarajeva i brojni turisti mogli pojesti istu porciju za 7 KM. Proporcionalno ovome, mala porcija ćevapa, tj. 125 grama, je također poskupjela za 50 feninga.

Iako su neke ćevabdžinice podigle cijene određenih jela, druge su ipak odlučile svoju stalnu klijentelu zadržati standardnim cijenama pa je tako i dalje moguće na Baščaršiji deset ćevapa pojesti za 7 KM, a negdje čak i jeftinije.

Podsjećamo da se prije desetak godina porcija ćevapa u srcu starog dijela Sarajeva mogla pojesti za samo 5 KM, ali trend stalnog povećanja cijena iz dana u dan je uzimao sve veći danak, a na ovu praksu nisu ostali imuni ni ugostiteljski djelatnici.