PLANIRALI SVADBU: Alen i Medina poginuli u Njemačkoj

Vjerili se u decembru prošle godine, za avgust bila planirana velika svadba u Prijepolju, pripreme bile uveliko u toku.

Vjerenici Alen K. (24) iz Prijepolja i Medina B. (22) iz Brodareva stradali su u nedjelju popodne u saobraćajci, nakon što je na njih naletio policijski automobil.

Kobnog dana, u nedjelju popodne išli su da gledaju stan u koji su planirali da se presele, udes se dogodio pri povratku, rođaci ne znaju mnogo detalja. U kolima su bili samo njih dvoje, a u policijskim kolima koja su naletila na njih nalazila se trojica njemačkih policajaca.

Medinin otac Ibrahim naišao je istim putem neposredno posle udesa, jedno vrijeme stajao je u koloni, nije znao šta se dešava, a ondaa se vratio sporednim putevima.

Medininoj porodici i Alenovom bratu koji je u Njemačkoj javljeno je par sati kasnije, onda su oni zvali porodice u Prijepolju i Brodarevu.

Medina je otišla u Njemačku sa dvije godine, otac joj radi kao građevinac, Alen otišao prije četiri pet godina i on je građevinac. Medina ima sestru i brata, Alen dvije sestre i brata.

Ona je trebala ove godine da završi fakultet za menadžment i bankarstvo u Njemačkoj. Posljednji put Medina i Alen dolazili su u Srbiju za Novu godinu, pričali o svadbi i pripremama.

Porodice su uveliko počele da kupuju stvari potrebne za svadbu, zlato i ostalo kako nalažu običaji.

Medina je trebalo da dođe ove nedjelje u Srbiju.

Ona je živjela u mjestu Merseleden kod Frankfurta sa porodicom, on u Valdorfu, pet-šest kilometara dalje.

Dženaza će biti u Sandžaku. 

izvor: sandzaklive.rs