Pomeo konkurenciju: Dječak iz Zenice (8) pliva samo nogama i najbolji je!

Rođeni Sarajlija trčkarao je po bazenu jedva dočekavši početak zagrijavanja. Kako je navukao kapu i stavio naočale te pričekao pomoć svoje trenerice kod startnog bloka, tako je u prugi na 25 metara bio kao riba u vodi. Maleni je otplivao dionicu i utrku završio debelo ispred ostatka konkurencije.

– Volim plivat’, veselim se svakom natjecanju – rekao je maleni Ismail izmamivši osmijeh na lice prisutnih.

Trenira u Plivačkom klubu Spid iz Sarajeva. Članovi kluba već drugu godinu zaredom sudjeluju na natjecanju i plivaju u bazenu na Višnjiku.

– Mi rado sudjelujemo na ovakvim natjecanjima – kaže Amel Kapo, kineziolog na doktorskom studiju, osnivač kluba, jedinoga takve vrste u BiH, te jedan od trenera.

PK Spid, ukratko, već nekoliko godina okuplja oko 90 članica i članova, osoba s različitim oblicima i stupnjevima invaliditeta, ne samo iz Sarajeva.

– Recimo, naš Ismail Zulfić, osmogodišnjak, je iz Zenice. On triput tjedno dolazi na treninge u Sarajevo, a tako i drugi iz bliže ili dalje sarajevske okolice. Provodimo i druge aktivnosti, ne samo plivanje, pa naši članovi skijaju, bave se jahanjem idu u kino – rekao je Kapo za zadarski.hr.

Dječica, i ostali članovi, na ovaj način pravilno se integriraju u društvo, a njihova sportska postignuća daju im dodatan poticaj za napredak i sreću.

Na koncu, cilj sporta upravo i jest to – biti sretan i širiti zarazu velikim osmijehom.

Izvor:Haber.ba