Tuga u Šumatcu: Svirepo ubijeni supružnici ispraćeni na vječni počinak

Za ubistvo Saliha i Fatime Đogić osumnjičena dvojica maloljetnika koji se trenutno nalaze u pritvoru

U Šumatcu je danas klanjana dženaza bračnom paru Đogić, Salihu i Fatimi koji su nedavno ubijeni u porodičnoj kući. Dženazi je prisustvovao veliki broj prijatelja, komšija i ljudi koji su dolaskom željeli odati posljednje poštovanje ljudima, koji su prema riječima mnogih, istinski vrijedili.

image
/Radio Velika Kladuša

Podsjećamo, supružnici Đogić ubijeni su na monstruozan način. Njih su, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, usmrtili maloljetnici E.Đ. i T. Š., obojica iz Šumatca, kojima je Općinski sud u Velikoj Kladuši odredio jednomjesečni pritvor. Završena obdukcija pokazala je veliki broj ubodnih rana, najvećim dijelom po vratu i glavi žrtava.

image
/Radio Velika Kladuša

Prema nezvaničnim informacijama, nesretni supružnici su ubijeni tupim predmetom, navjerovatnije šarafcigerom i lopatom, a na mjestu zločina bili su vidljivi tragovi borbe, jer su se pokušavali odbraniti. Iako u Tužilaštvu USK ne žele davati nikakve detalje u vezi ovog predmeta, s obzirom da se radi o maloljetnicima, navodni motiv ubistva je koristoljublje, jer su iz kuće odneseni novac i ostale dragocjenosti.

Maloljetnici su, također, ukrali automobil od ubijenih penzionera koji su nekoliko sati koristili.

image
/Radio Velika Kladuša

Oslobođenje.ba