Đapo: SBB neće učestvovati u koaliciji SDA i DF-a, očekujemo da što prije formiraju vlast na državnom i federalnom nivou

Đapo: SDA i DF imaju dovoljan kapacitet Arhiv
Đapo: SBB neće učestvovati u koaliciji SDA i DF-a, očekujemo da što prije formiraju vlast na državnom i federalnom nivou

Istovjetan stav jutros je članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću prenio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić

Avaz.ba

2019-03-26T18:14:00+01:00

Potpredsjednica SBB-a i zastupnica u Predstavničkom domu PSBiH Edita Đapo komentirala je za „Avaz“ današnju odluku DF-a da ide u pregovore i koaliranje sa SDA. 

– SBB već duže vrijeme ističe zadovoljstvo da DF i SDA žele zajedno ići u vlast i za svakoga ko ozbiljnije poznaje politiku takva odluka je očekivana i logična imajući u vidu predizbornu kampanju i postizborna dešavanja.

SBB, stoga, nema razloga da se posebno osvrće na stranačke principe DF-a za formiranje vlasti.

Uostalom, kako sam i lično upoznata, predsjednik Radončić je jutros imao jednosatni razgovor s članom Predsjedništva BiH, gospodinom Šefikom Džaferovićem i taj je razgovor bio korektan i obostrano koristan. 

Predsjednik SBB-a je članu Predsjedništva BiH prenio istovjetan stav, odnosno da SBB neće ući u koaliciju sa SDA i DF-om, jer te dvije stranke imaju dovoljan kapacitet da participiraju na državnom nivou u vlasti, ali i na federalnom.

Zato SBB procjenjuje da nema potrebe da učestvuje na tim nivoima u vlasti i očekuje da će SDA i DF, kako su i obećali, u najkraćem roku dovesti do formiranja novog Vijeća ministara i Vlade FBiH – kazala je Đapo.

(Autor: Avaz)

0