Vučić zaplakao tokom govora o NATO bombardovanju Srbije

U jednom trenutku tokom svog govora Aleksandru Vučiću je počeo podrhtavati glas kada je spomenuo Jamieja Shea, nekadašnjeg glasnogovornika NATO-a, navodeći kako je on jedan od krivaca za bombardovanje Srbije 1999. godine., kako piše Klix.ba.

Danas demantujemo zločinački optimizam Jamieja Shea. Nismo i nikada nećemo zaboraviti zločine koje su počinili ovoj zemlji i ovom gradu, kao što nećemo zaboraviti Petera Handkea, Aleksandra Solženjicina, Harolda Pintera, Noama Chomskog, velike ljude, najveće u svom vremenu, koji su svojim integritetom stali na stranu Srbije“, rekao je Vučić.

On je istakao i to kako je NATO bombardovanje bila “inicijalna kapisla” za odvajanje Kosova od, kako Vučić govori, matice njenog tijela Srbije, te kako su Srbi na Kosovu trenutno jedna od najugroženijih etničkih grupa na teritoriji Evrope.

Nećemo da budemo dio NATO-a. Hoćemo da budemo svoji na svome i ništa više. Nikome ne prijetimo, samo hoćemo da čuvamo svoje nebo i da sami štitimo i branimo svoju zemlju. Za takvo što imamo sve više snage i sve više mogućnosti jer Srbija danas je desetostruko jača nego 1999. i 20 puta jača nego 2008. godine“, dodao je Vučić.

U jednom momentu Aleksandar Vučić se zahvalio i Miloradu Dodiku na tome što voli Srbiju i na tome što je uvijek uz Srbiju, a posebno se zahvalio podoficiru srbijanske vojske Slađanu koji je tokom bombardovanja izgubio obje šake.

Nema ništa preče i važnije od naše otadžbine. I hvala vam beskrajno, Slađane, klanjam se, za sve ono što ste za našu otadžinu napravili i uradili. I beskrajno hvala za svu našu djecu koju ste spasili od zločinačkih mina. I za razliku od vas ja mogu i da plačem. Imam pravo na to“, rekao je Vučić nakon čega se rasplakao.

Emotivni trenutak pogledajte od 1:23:30 minute.