Jedan od najvećih udesa u historiji autoputeva: Više od 50 učesnika u lančanom sudaru

Usred haosa, vide se automobili prevrnuti na krov i krhotine svuda po putu

Najmanje 12 ljudi je povrijeđeno, a jedna beba se bori za život u lančanom sudaru više od 50 automobila i kamiona na međudržavnom putu broj 5 na jugu Kalifornije, nadomak Los Anđelesa, prenosi “Today”. Kako navodi “fresnobee.com”, riječ je o najmanje 10 odvojenih sudara koji su doveli do haosa i zastoja na putu koji je potrajao tri sata.

Jedan kamion je zapaljen, a automobil Sedan izgorio je do neprepoznatljivosti. Oba vozila izgorjela su tokom sudara.

Kako prenose lokalni mediji, uzrok karambola na putu je gusta magla. Izveštaji o sudarima počeli su pristizati oko 14:45 sati, po lokalnom vremenu.

Usred haosa, vide se automobili prevrnuti na krov i krhotine svuda po putu. Gust crni dim se vije iznad puta, kao posljedica eksplozije vozila.

SB I-5 past Frazier Mountain Park Rd (south of #Lebec) ALL LANES CLOSED due to multi-vehicle accidents in two locations that may involve as many as 50 vehicles & have 100 vehicles trapped in between incidents. Unknown duration. https://t.co/xbyTKqK844 https://t.co/JHjzH1sx4V pic.twitter.com/ZIqhdHVC6M

— Caltrans District 7 (@CaltransDist7) March 23, 2019

Beba stara 22 mjeseca je u kritičnom stanju, njeno ime ni spol nisu otkriveni. Ljekari u Los Anđelesu se trenutno bore za njen život.

Firefighter paramedics ventilate a peditric patient on Interstate 5 mass casualty accident before going to a paramedic helicopter. Slow down in inclement weather. pic.twitter.com/VMRCnyLguK

— epn409 Zimmerman (@epn409) March 24, 2019

U bolnicu u Santa Klariti prevezeno je 16 osoba prenosi fresnobee.com. Kako se dalje navodi, ima i povrijeđenih životinja.

Na potezu dugačkom oko 6 kilometara zarobljeno je oko 100 vozila koji su ostali zarobljeni između odvojenih sudara.

Authorities say several crashes involving about 50 vehicles on Interstate 5 north of Los Angeles have sent 12 people to the hospital. https://t.co/zYBkdjMaz7 pic.twitter.com/MKkxv7GRRp

— KNX 1070 NEWSRADIO (@KNX1070) March 24, 2019

(Autor: Avaz)