Pet parova izreklo sudbonosno “da” na Starom gradu

U sklopu manifestacije “Dani općine Travnik” na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad danas je upriličeno osmo zajedničko vjenčanje mladih parova.

Ove godine sudbonosno “da” na Starom gradu izreklo je pet parova: Belmin Halimović iz Travnika i Elma Đozo iz Sarajeva, Alija Varupa i Hanumica Planinčić iz Travnika, Belmin Kopčić i Adnana Tahirović iz Travnika, Sabahudin Belegić i Dženana Petak iz Novog Travnika te Elvis Sejdić iz Travnika i Maida Zarifović iz Doboja.

Ceremoniju zajedničkog vjenčanja u ime Općine Travnik i ove godine predvodile su matičarka Sebina Karač te Mirjana Lovrinović, pomoćnica načelnika za opću upravu.

– Za osam godina, koliko se održava ova manifestacija, vjenčali smo dosta parova. Nekad smo imali deset parova, nekad tri. Ove godine imamo pet parova. Uložili smo dosta truda, a naši mladenci su bili hrabri jer nije lako podijeliti svoje intimne trenutke ovako javno, na otvorenom. Vrijeme nam je bilo naklonjeno i bilo vrlo lijepo i dirljivo. Ove godine slavimo život na našoj manifestaciji – kazala nam je Lovrinović.

Nakon ceremonije vjenčanja, upriličeno je tradicionalno bacanje bidermajera, a prigodne poklone mladencima je uručio načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić.