Prijatelji se opraštaju mladića koji je preminuo u nesreći kod Mostara

Crna hronika

preminuo Mijo Đerek

Nakon stravične prometne nesreće na cesti Mostar – Široki Brijeg (Žovnica) u kojoj je smrtno stradao 22-godišnji Milan Mijo Đerek, a ozlijeđene tri osobe

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Svih troje pacijenata smještenih u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar zbog ozljeda zadobivenih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 14. marta stabilno je, potvrđeno je iz SKB-a Mostar, piše Večernji list.

– K. M. (1995.) hospitalizirana je u Jedinici intenzivnog liječenja. Zadobila je teške tjelesne ozljede, a trenutno je hemodinamski i respiratorno stabilna. M. M.(1997.) hospitaliziran je na Odjelu za abdominalnu kirurgiju. U pitanju su lakše tjelesne ozljede. L. T. (1991.) hospitalizirana je na Odjelu za traumatologiju. Zadobila je teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život – rekla je Adrijana Pandža, glasnogovornica SKB-a Mostar.

Stravične scene sa hercegovačke magistrale: Jedna osoba poginula, tri povrijeđene (FOTO)

Podsjećamo, u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na cesti Mostar – Široki Brijeg, na lokaciji Žovnica, učestvovalo je pet vozila, a jedna osoba smrtno je stradala, dok su tri ozlijeđene. Poginuo je dvadesetdvogodišnji Milan Mijo Đerek iz Posušja, koji se nalazio u vozilu marke BMW koje se od siline udara prevrnulo i udarilo u brdo. Nakon obavljenog uviđaja, kantonalna tužiteljica koja vodi slučaj nije željela govoriti o tačnim uzrocima koji su doveli do sudara bez provođenja odgovarajućih vještačenja.

– Vozila su izuzeta radi ispitivanja tehničke ispravnosti, radit će se saobraćajno vještačenje, a obdukcija tijela stradalog mladića bit će najkasnije prekosutra – kazala je tužiteljica.

Zbog nenadane smrti mladog, veoma talentiranog muzičara, mnogi su zanijemili, a brojni prijatelji opraštaju se od njega dirljivim porukama. Zbor mladih župe Vir, kojima je pripadao i pokojni Mijo, u svom oproštajnom pismu teško se mire s činjenicom da ih je napustio.

– Uvijek si nas čuvao. Od onog trenutka kad smo osnovali Zbor mladih, bio si naš zaštitnik, brat, prijatelj, vođa. Nasmijao bi se kad bismo ti to spomenuli. Voljeli smo taj osmjeh. Sad kad si na boljem mjestu, okružen anđelima, želimo da slušaš pažljivo naše pjesme, svaka će biti upućena tebi. Nećemo prijatelju govoriti posljednje pozdrave ili zbogom, nego doviđenja mili, piše, između ostalog, na službenoj Facebook stranici Mladi – Župa – Vir.

Sprovod tragično stradalog Milana Mije Đereka bit će danas, 16. marta na Virskom groblju u 15 sati.