Pretresi i hapšenja u Tuzlanskom kantonu: Zaplijenjeni oružje, municija, droga…

Akcija izvedena na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika i Gradačca, uhapšeni se terete za imovinske delikte, zloupotrebu droga, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja…

U skladu sa Operativnim planom u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su izvršili više pretresa na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika i Gradačca.

image
/muptk

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: lovačka puška, automatska puška cal 7,62 mm, vazdušna puška, pištolj, 7 komada municije cal. 7,65 mm, dva noža-bajoneta, plazma, laptop, dvije SIM kartice, mobitel, veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, više PVC pakovanja u obliku loptica u kojima se nalazi materija koja svojim izgledom asocira speed, 24 manja paketića i jedan veći paketić od pvc folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, četiri manja pakovanja od pvc folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, jedna pvc vrećica u kojoj se nalazilo 18 sjemenki indijske konoplje, šest drobilica, tri digitalne vage i dr.

image
/muptk

Prilikom pretresa slobode su lišeni A. H. rođen 1989. godine iz Gračanice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i dvije teške krađe, te K. N. rođen 1994. godine iz Gračanice i isti su uz izvještaj predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK-a, E. F. rođen 1985. godine, nastanjen na području Grada Tuzle, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo propisano ZOOM TK-a, M. K. rođen 1980. godine, nastanjen na području općine Srebrenika, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz ZOOM TK-a, A.H. iz Živinica, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna ozljeda i nasilničko ponašanje, E. B. rođen 1991. godine iz Tuzle, E. B. rođen 1995. godine iz Gradačca, A. M. rođen 1991. godine iz Tuzle i M. S., rođen 1995. godine, nastanjen na području općine Doboj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omugućavanje uživanja opojnih droga, A. H. rođen 1982. godine iz Tuzle, M. B. rođen 1996. godine iz Tuzle, I. P. rođen 1979. godine iz Lukavca, A. I. rođen 1991. godine, nastanjen na području općine Gračanice, M. I. rođen 1993. godine iz Gradačca i A. K. rođen 1993. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

image
/muptk

Oslobođenje.ba