Tuča vozača u koloni ispred tunela Vranduk kod Zenice

Crna hronika

M-17

Naime, vozač Peugeota je pretjecanjem kolone želio što prije doći do semafora, koji već duže vrijeme regulira saobraćaj na ovoj dionici puta M-17, što je isprovociralo vozače kamiona

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Prava drama odvijala se danas u koloni ispred tunela Vranduk kod Zenice kada je vozač Peugeota pokušao preteći kolonu vozila, nakon čega je došlo do tuče između vozača.

Naime, vozač Peugeota je pretjecanjem kolone želio što prije doći do semafora, koji već duže vrijeme regulira saobraćaj na ovoj dionici puta M-17, što je isprovociralo vozače kamiona, koji su potom prepriječili put i spriječili vozača Peugeota da ih prestigne.

Nedugo zatim je došlo najprije do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba. Tom prilikom vozač kamiona nanio je tjelesne povrede vozaču Peugeota.

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra MUP-a ZDK, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem su učestvovala tri vozača, javlja Dnevni avaz.

– Dvojica vozača su napala jednog vozača, a policija je odmah intervenirala i smirila situaciju. Još se čeka stepen povreda napadnutog vozača – kaže dežurni službenik MUP-a ZDK.

Podsjetimo, od decembra prošle godine na ovoj dionici saobraćaj se regulira naizmjenično uz korištenje semafora, međutim, uprkos ovoj činjenici, svakodnevne kolone na ovoj dionici predstavljaju glavobolju brojnim vozačima, naročito onima koji svakodnevno koriste put M-17.

Autor: Dnevni avaz