Budi i ti superheroj znanja sa Fondacijom budućnosti u Bosni i Hercegovini!

Student ste 1. ili 2. ciklusa na nekom od tehničkih fakulteta u BiH? Tražite priliku za profesionalno usavršavanje, pristup dokazanim stručnjacima iz industrije, radno iskustvo, edukaciju u BiH ili u inostranstvu? Postanite stipendista Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini i budite dio takvog programa!

Fondaciju budućnosti u BiH su osnovala braća Edhem (Eddie) i Rešad Čustović 2015.godine sa jasnom misijom da mlade talente pretvore u buduće lidere i da kroz pristup tehnologiji i obrazovanju sruše postojeće etničke barijere u našoj zemlji.

Dokaz da Bosna i Hercegovina proizvodi svjetske stručnjake u tehničkim naukama su priče uspješnih profesionalaca, preduzetnika i naučnika koji su porijeklom iz naše zemlje. Ono što ih je smjestilo u sami vrh nauke i industrije je, prije svega predanost radu i marljivost, ali i prilika da u drugim državama budu mentorisani od strane najvećih svjetskih stručnjaka.

Mladi ljudi zaslužuju iste ove prilike u svojoj domovini, te smo kreirali jedinstven program stipendiranja za njih! Zašto je naš program jedinstven? Program stipendiranja Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini namijenjen je studentima 1. i 2. ciklusa tehničkih fakulteta u BiH. Svaki od naših stipendista kroz program dobija: – Mentora iz industrije ili nauke u oblasti koja ih interesuje. S mentorom su u kontaktu tokom cijele godine i rade na razvoju karijere, projektima, te čak imamo slučajeve gdje studenti odlaze na radnu praksu svojim mentorima.

Velika većina naših mentora su porijeklom iz BiH i na taj način vraćamo barem dio znanja koje posjeduje naša dijaspora. – Priliku za savjetovanje od strane HR eksperta i karijernih savjetnika u Fondaciji. – Poziv na 3 BHFF Akademije koje će biti održane u sljedećih 12 mjeseci. Akademije su dvodnevni događaji tokom kojih stipendisti posjećuju inženjerske kompanije u BiH, učestvuju u tehničkim i netehničkm radionicama, te prezentuju svoj rad.

– Pozive na konferencije i radionice u BiH iz oblasti tehničkih nauka, ili preduzetništva na kojim je Fondacija partner. Samo stavke pomenute iznad predstavljaju investiciju od preko 6.000KM u Vaš profesionalni razvoj, ali pored toga, kao stipendista Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini, možete aplicirati na mnoge druge prilike koje pružamo stipendistima (konferencije, radionice, certificirani kurservi, radna iskustva, finansijska pomoć pri studiranju itd.).

A, koga tražimo? Ukoliko mislite da je završiti fakultet dovoljno da biste bili uspješni, ili samo tražite siguran posao da dočekate penziju, onda možete prestati čitati ovaj članak. Ali, ako želite slobodno vrijeme uložiti u razvoj svoje karijere, posjetite www.bhfuturesfoundation.org/apply za kompletan opis naše stipendije i formu za prijavu.

Rok za prijavu je 22. mart!