Gađao je policijski auto, kamen se odbio i djetetu razbio glavu

Protiv 32-godišnjeg muškarca Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 1. ožujka otvorilo istragu zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela. Terete ga za dovođenje u opasnost života ili imovine prilikom kojega je teško ozlijedio dijete (11), oštećenje policijskog vozila te krađu.

Policajci su u Kuršanec na Novu godinu došli temeljem dojave o krađi goriva u Pušćinama. Tom prilikom 32-godišnjak je bacao kamenje na službeno policijsko vozilo koje se kretalo ulicom, dok je na drugoj strani ulice u neposrednoj blizini stajalo više osoba.

S više komada kamenja muškarac je pogodio i oštetio vozilo, a jedan se kamen odbio od policijskog automobila i pogodio 11-godišnje dijete u glavu. Dijete je zadobilo teške ozljede, između ostalog, krvarenje u prostoru između moždanih ovojnica, potres mozga i prijelom čeone kosti.

Daljnjom kriminalističkom obradom utvrdili su da je 32-godišnjak između 2. i 3. studenog 2018. u Pušćinama, kod ilegalnog odlagališta otpada, s drveta skinuo i zadržao  digitalnu kameru montiranu radi nadzora odlagališta, vrijednu preko 3.000,00 kuna.