Zahlađenje i padavine u cijeloj BiH: Jače naoblačenje donosi kišu, susnježicu i snijeg

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, piše “Fena”.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 1; Ivan-sedlo i Livno 12; Široki Brijeg 14; Bugojno 15; Bihać 16; Grude, Mostar, Neum i Sarajevo 17; Sanski Most 18; Banja Luka i Tuzla 19; Doboj i Gradačac 20; Bijeljina i Brčko 21 stepen.

Sutra u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje će usloviti zahlađenje i padavine u cijeloj zemlji. Na planinama će padati snijeg. Prijepodne u nizinama će padati kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg koji će padati i tokom noći na utorak.

Bez snijega u sjevernim područjima Bosne. Od večernjih sati i tokom noći na utorak susnježica ili snijeg se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. U noći na utorak jačanje bure. Dio prijepodneva bit će najtopliji dio dana.

Temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

U Sarajevu će biti oblačno. Prvo će padati kiša. U poslijepodnevnim satima kiša će preći u susnježicu, zatim i u snijeg koji će padati tokom noći na utorak. Prijepodne temperatura zraka između 7 i 10 stepeni. U drugoj polovini dana temperatura će biti u opadanju, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.