Saobraćajka na putu M-17 na Karušama: Sportista iz Jelaha zadobio povredu oka

Do udesa je došlo na magistralnom putu M-17 u Matuzićima dok su se članovi Kluba borilačkih sportova Borac-Jelah vraćali sa uspješnog nastupa na prvenstvu BiH u kick-boxingu

Mladi sportista Elvir Joldić iz Jelaha teže je povrijeđen u udesu u subotu iza 23 sata, općina Doboj Jug. On je usljed povrede oka prevezen iz bolnice Tešanj u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalje zbrinjavanje.

Nesreća se dogodila tako što je Husein Alibalić iz Jelaha, općina Tešanj, inače trener Kluba borilačkih sportova Borac-Jelah i instruktor borilačkih sportova, krećući iz pravca Maglaja audijem (J40-E-035) prešao na punoj liniji na suprotnu stranu i direktno se sudario sa fordom ka (T93-J-595) kojim je upravljao Edvin Zahirović (1990) iz Maglaja.
image

U momentu nesreće u fordu se nalazila Armina Zahirović, Edvinova trudna supruga (koja je zbog nesreće pretrpjela šok), dok su se u audiju nalazili članovi Kluba borilačkih sportova Borac-Jelah koji su se vraćali sa uspješnog nastupa na Prvenstvu BiH u kick-boxingu održanom 9. marta 2019.godine u Mostaru gdje su osvojili 8 medalja: 2 zlatne,4 srebrene i 2 bronzane medalje i koji su nakon sudara vozila i slijetanja sa ceste takođe pretrpjeli šok.

image

Mladi sportista Elvir Joldić je zadobio težu povredu oka, pa je nakon zbrinjavanja u JZU Poliklinika sa dnevnom bolnicom Doboj Jug i Opštoj bolnici Tešanj tokom noći prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Najveći strah je takođe doživjela i mlada sportašica L. H.

image

„Vraćali smo se kući za Maglaj. Odjednom iz čista mira na našu stranu prešlo je drugo vozilo, tako da ga moj muž nije mogao izbjeći. Čula sam samo lupu i prasak. Samo sam pomislila – izginusmo“, kazala je usplahirena Armina Zahirović.

Nezvanično saznajemo da se vozač audija apsulutno ne sjeća momenta šta mu se desilo da je prešao na lijevu stranu, pa se pretpostavlja da li mu je pozlilo usljed problema sa pritiskom ili je u pitanju umor nakon napornog dana. Kako se nesreća desila nedaleko od zone raskrsnice dva magistralna puta M-4 i M-17 na Karušama, nedaleko od kompleksa Hifinih benzinskih pumpi, brzina kretanja na ovoj dionici puta je 60 km/sat. Istraga će utvrditi stvarne razloge ove saobraćajne nesreće.

image

Svi učesnici u ovoj nezgodi su izvan životne opasnosti. Mjesto nesreće obezbjedjivala je policija PS Doboj Jug,a saobraćaj se više od dva sata vozio usporeno jednom trakom.

Oslobođenje.ba