Od njih 15, jedan vijećnik stao iza svog DA i donirao paušal

Nedavno smo javno objavili imena vijećnika koji su odbili, ali i prihvatili inicijativu vijećnika Sulejmana Brkića (SDP) o odricanju od jednog paušala vrijednosti 400KM u korist pomoći javnoj kuhinji u Lukavcu.

Tada je bilo onih koji su bili ispred sale za vrijeme glasanja (vijećnici DF-a), te na taj način izbjegli svoje izjašnjavanje iako su vrlo dobro znali da je u toku glasanje o ovoj veoma osjetljivoj temi. Bilo je i suzdržanih, ili bolje rečeno nedovoljno hrabrih, koji nisu smjeli reći NE.

Bilo je i onih 15, koji su glasali da se žele odreći paušala i koji su na taj način kod građana zaradili jeftine političke poene. Oni su profitirali najviše, dobili su paušal, ali i jeftine poene kod građana.

Kažemo jeftine, jer kako saznajemo samo se jedan od petnaest vijećnika udostojio odreći paušala, pokazati ozbiljnost situacije i donirati isti za pomoć najugroženijim građanima.

Riječ je o vijećniku Sulejmanu Brkiću, koji je na svom Facebook profilu napisao:

Drugi čitaju…

“Da ne ostane samo u formi prijedloga. Jutros sam UA Ruke prijateljstva, na njihov žiro račun, u svrhu pomoći dječijoj kuhinji, uplatio iznos od 400 KM.”

Osim Brkića, vijećnik Ramiz Frljanović na čiji je prijedlog uslijedila inicijativa o doniranju paušala, je na glasanju bio protiv pomoći u ovom obliku. Ipak, Frljanović je pomogao javnoj kuhinji doniranjem namirnica nekoliko dana nakon pomenute sjednice.

Ove donacije su potvrđene i od strane UA “Ruke prijateljstva”.

Ostaje da se vidi da li će i ostali vijećnici slijediti primjer Brkića ili će ipak prije zagrabiti u džep građana tj. budžet.

sodalive.ba/tkportal.ba ( Kontakt: redakcija1@tkportal.ba )