Lažni poreski inspektori “kažnjavaju i uzimaju novac”

“Iz tog razloga, upozoravamo poreske obveznike da budu oprezni, te da imaju na umu da inspektori Poreske uprave RS moraju imati nalog za svaku kontrolu poreskih obveznika, bila ona najavljena ili nenajavljena”, objašnjavaju u Poreskoj upravi RS.

Osim toga, poreski inspektori su prilikom kontrole poreskog obveznika dužni pokazati značku i službenu legitimaciju poreskom obvezniku kod kojeg se vrši poreski nadzor, odnosno odgovornom ili drugoj ovlaštenoj osobi subjekta koji se kontroliše, na kojoj je naveden broj službene legitimacije poreskog inspektora, njegovo ime i prezime kao i fotografija poreskog inspektora, prenosi “SrpskaInfo“.

Poreska uprava RS poziva poreske obveznike da prilikom kontrole od strane inspektora Poreske uprave RS traže na uvid nalog, značku i legitimaciju poreskog inspektora, kako bi bili sigurni da se radi o službenicima Poreske uprave RS.

“O postojanju osoba koji se lažno predstavljaju kao poreski inspektori upoznali smo i MUP RS i ovom prilikom pozivamo sve poreske obveznike u RS da, ukoliko primjete ovakve pojave, to prijave Poreskoj upravi RS i MUP-u RS”, poručuju iz Poreske uprave RS.

Izvor:Haber.ba