Zbog nastale situacije i raznih naslova u kojima se spominje navodno hapšenje ili privođenje Tarika Arapčića, predsjednika SDA Lukavac i zastupnika u Federalnom parlamentu stigao je demant koji prenosimo u cjelosti:

 

Danas sam u jutarnjim satima primio poziv od direktora Jarakovića koji me je zamolio da dođem u njegovu kancelariju zbog prisustva inspektora.Odmah sam došao u prostorije Doma zdravlja Lukavac, gdje su me inspektori upoznali sa postupkom koji je potpisao sudija Vejzović Muhamed. Izvršili su pretres mog automobila što je trajalo dvije minute. Nakon toga sam se vlastitim automobilom uputio u prostorije MUP-a TK, gdje sam obavio informativni razgovor u trajanju od 15-ak minuta nakon čega sam otišao kući.Kako sam saznao od inspektora u pitanju je zaposlenje jedne osobe koja nikada nije dobila zaposlenje u Domu zdravlja Lukavac, što je lako i jednostavno provjeriti kod nadležnih službi.


Ovim putem bih se zahvalio prisutnim inspekotorima na profesionalnom pristupu i negiram navode da je bilo privođenja i hapšenja. U pitanju je bio običan informativni razgovor koji najvjerovatnije ima političku pozadinu što će se dokazati.