Snažno olujno nevrijeme praćeno velikom količinom kiše koja je u poslijepodnevnim satima pala u Gornjoj Tuzli, stanovništvu je donijela i prve fatalnije posljedice. Po riječima predstavnika ove mjesne zajednice poplavljeno tamošnje Novo naselje.

 

Kako javljaju čitatelji iz ove mjesne zajednice, oštećena je putna infrastruktura i kako kažu “bukvalno su odsječeni od ostatka grada”, te se plaše da će doći do nastavka padavina. Ukoliko tokom noći dođe do padavina istog inteziteta, kažu mještani Gornje Tuzle, “djeca im neće moći otići ni do škole.”

 

Prema posljednjim dostupnim informacijama Civilne zaštite Tuzla, za sada je situacija na terenu mirna mada je od 19 sati veliki broj Tuzlaka prijavio probleme na privatnim posjedima.

Tuzlanske ulice Branislava Nušića i Kolovrat bile su pod vodom, mada se situacija na terenu stabilizuje.

Prema riječima dežurnog operativnog u Štabu CZ Tuzla poplavljeno je i naselje Dobrnja gdje je došlo i do urušavanja mosta. Snažna bujica začepila je odvode i kanalizaciju zbog čega je najveću štetu pretrpilo stanovništvo naselja Bare. Zahvaljujući blagovremenoj reakciji lokalnog stanovništva, situacija i u ovom dijelu Tuzle se stavlja pod kontrolu.

Veliko olujno nevrijeme ali i obilna kiša izazvali su probleme i u centru Tuzle. Poslije nekoliko godina, ponovo je pod vodom bila i tzv. „Pinga“ zbog čega su i ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla na terenu.