Svečanim programom u prostorijama škole, JU Mješovita srednja Građevinsko-geodetska škola Tuzla obilježila 14. april - Dan škole.

 

U okviru svečanosti obilježavanja 57. jubileja škole, dodijeljene su zahvalnice privrednim subjektima koji su u toku godine svojim donacijama i raznim drugim oblicima saradnje podržavali rad škole.

 

Zahvalnice su dodijeljene i predstavnicima partnerske Polybau škole iz Švicarske i Centru za energiju i ekologiju Tuzla, te Pedagoškom zavodu TK, Ministarstvu obrazovanja i nauke TK i Međunarodnom udruženju Interaktivne otvorene škole- MIOS, Tuzla.

 

 

U svom uvodnom izlaganju, direktor JU Mješovite srednje građevinsko- geodetske škole istaknuo je niz aktivnosti koje su zaposlenici i učenici u proteklih godinu dana uspješno realizirali napominjući da su učenici ove škole na svim takmičenjima na kojima su učestvovali, postizali veoma visoke rezultate.

 

U okviru programa obilježavanja Dana škole, uz proglašenje najboljih ekipa na školskom takmičenju u košarci, upriličeno je i proglašenje najboljih radova u okviru projekta kreativnih radionica i natječaja za najbolje literarne i likovne, te radove u oblasti tehničke kulture i informatike za učenike IX razreda osnovnih škola Tuzle i TK.

 

 

Realizatori projekta bili su učenici JU MS Građevinsko- geodetske škole Tuzla pod mentorstvom profesorica Jasminke Dropić i Alme Kostić. Svim školama, učenicima i njihovim nastavnicima- mentorima koji su učestvovali u projektu i natječaju dodijeljene su zahvalnice, a autori najboljih radova bit će nagrađeni stručnim putovanjem u Sarajevo kojom prilikom će obići arhitektonske, kulturne i tradicijske znamenitosti glavnoga grada BiH.

 

 

Uz program obilježavanja Dana škole, a na prijedlog Vijeća učenika, na školskom poligonu upriličena je prodajna izložba učeničkih rukotvorina. Prikupljena sredstva namijenjena su za uređenje učionice za druženje i odmor.

 

Uz ovaj, oficijelni dio, program su pratili i bogati kulturno- umjetnički sadržaji koje su uz pomoć svojih profesora pripremili učenici Javne ustanove Mješovite srednje građevinsko- geodetske škole Tuzla.

 

tkportal.ba ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) Facebook stranica TK Portal