Povodom 7 aprila – Dana Mjesne zajednice Vukovije Donje, Općinski odbor Saveza za bolju budućnost Kalesija (SBB) upućuje iskrene čestitke svim mještanima Mjesne zajednice Vukovije Donje bez obzira gdje se nalazili sa željom i nadom da vrijeme koje dolazi bude označeno općim napretkom vaše lokalne zajednice, tako i cijele naše Općine i domovine Bosne i Hercegovine.

Iz Saveza za bolju budućnost  napominju kako SBB Kalesija nastoji svojim aktivnostima doprinijeti kvalitetnijem i boljem životu građana Mjesne zajednice Vukovije Donje.

 

Tako je na posljednjoj sjednici  Općinskog vijeća Kalesija, vijećnik  Saveza za bolju budućnost BiH Armin Hodžić  postavio pitanje:

 

" Da li je načelnik uputio urgenciju Direkciji cesta po pitanju odvoda oborinskih voda u naselju Brđanovići u Vukovijama Donjim" .

 

Građani naselja Brđanovići su na zboru građana izrazili svoje nezadovoljstvo u pogledu izvođenja radova na regionalnom putu Živinice-Kalesija.

 

Prilikom rekonstrukcije regionalnog puta, prema mišljenju građana, radovi su loše izvedeni  a posljedica toga je loše odvođenje oborinskih voda koje teku kolovoznom trakom prema OŠ Vukovije Donje.

 

Iz Saveza za bolju budućnost ističu da stoje na raspolaganju mještanima MZ Vukovije Donje i da će nastojat putem svog vijećnika u OV Kalesija uticat na općinske i kantonalne vlast kako bi se riješio navedeni problem.

 

Općinski odbor Saveza za bolju budućnost Kalesija

Tkportal.ba ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )