Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) uz podršku Ambasade Republike Češke, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, po drugi put u Bosni i Hercegovini organizuje dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2018.

 

GLASAJTE I VI i svojim glasom dajte doprinos ovoj jedinstvenoj kampanji! Glasanje je otvoreno do 11.4.2018.godine u 00.00h.

A mi vas podsjećamo da među nominiranim imate priliku odabrati i predstavnike Kalesije, i to:

 

Mješovitu srednju školu iz Kalesije u Kategoriji 4. odgojno - obrazovna ustanova i u kategoriji

5b. Građani / pojedinci profesora biologije MSŠ iz Kalesije Edina Šmigalovića.

 

Glasati možete OVDJE 

 

U svakoj kategoriji možete glasati za samo jednog predstavnika/predstavnicu.

 

Podsjećamo, da je MSŠ Kalesija u posljednje vrijeme škola koja na najbolji način aktivno i praktično doprinosi promociji zaštite okoliša i životne sredine, implementira konkretne akcije u svojoj lokalnoj zajednici ili šire i na taj način doprinosi zaštiti okoliša i životne sredine.

 

Park Mješovite srednje škole iz Kalesije

 

Profesor Edin Šmigalović već dugi niz godina radi na promociji zaštite životne sredine i okoliša u svojoj lokalnoj zajednici. Kao profesor u školi radi sa najmlađim, educira učenike o važnosti zaštite životne sredine. Aktivista je i vrijedni član Ekološkog saveza „Eko Zeleni“  gdje je učestvovao u nizu edukacija, projekata na nivou općine, kantona i šire.

 

Profesor Edin ima najljepše dvorište na području TK ali i šire. Osvajao je mnogobrojne nagrade i prva mjesta za najuređenije dvorište.

 

Dvorište profesora Edina Š.

 

 

tkportal.ba