Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla saobraća sa zastojima i prekidima zbog vremenskih uslova.

 

Na Kiseljaku su tri autobusa zaglavljena, u Kalesiji se teško saobraća, ide se preko Krojčice tako da je evidentno kašnjenje, linija 7 saobraća do Hidana, autobus u Pascima saobraća samo do škole. Linija broj 3 (Moluhe-Gradina) jutros nije saobraćala.

 

Autobusi Gradskog i prigradskog preduzeća Tuzla skrate svoje linije prema naseljima Pasci, Obodnica i Dubrave. Skraćene su i autobuske linije u općini Gračanica, i to prema naseljima Malešići, Vranovići i Soko.

 

Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

 

Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

 

Štab Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uvjete za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje.

 

Također, u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.