Malenim rukama, malo viši od pulta sedmogodišnji Arslan moli mamu da posluži tete koje su došle kupiti kolačiće kako bi pomogle njegovom imenjaku Arslanu Kulačiću, kome je neophodan novac za liječenje.

 

Arslanova mama kaže da joj je pomagao i u pravljenju kolača jer želi biti dio onih koji su pomogli malom, hrabrom lavu” Sve vrijeme je bio uz mene, dodavao što treba, čokoladne kuglice dodatno ukrašavao. Jedva je čekao petak”.

 

” Hoću i ja prodavati kolače da beba ozdravi, bude sretna i igra se sa babom i mamom”- govori naš mali sagovornik.  Količina ljubavi u njegovim očima, želja da pomogne bolesnoj bebi i njegov osmijeh nikog nisu ostavili ravnodušnim - piše ntv.ba

 

Humanitarnu akciju čijoj uspješnosti poseban doprinos dao Arslan, organizovalo je Udruženje “Snaga nezavisne žene” u saradnji sa JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

 

Pomenuto Udruženje nekoliko puta do sad uspješno je realizovalo akciju “Slatki petak” koja za cilj ima sakupiti novac za one kojima je pomoć potrebna. Ovaj put pomoć je potrebna sedmomjesečnom Arslanu Kulačiću koji se trenutno nalazi u bolnici u Turskoj.

 

Svoj doprinos današnjoj akciji dao je i načelnik Općine Kalesija Sead Džafić, koji se kako kaže  nada da će mali lav što prije ozdraviti i imati djetinjstvo kakvo zaslužuje svako dijete.

 

Skupljeno je 2 607 KM

 

tkportal.ba / ntv.ba