Šokantna vijest potresla je nogometnu Italiju i Europu - u noći sa subote na nedjelju u snu je preminuo kapetan Fiorentine Davide Astori. Imao je samo 31. godinu života, a prije dva tjedna postao je i otac.

 

Po prvim informacijama, Astori je poronađen mrtav u hotelu La di Moret hotel u Udinama, gdje su igrači Fiorentine prespavali uoči nedjeljne utakmice s Udineseom. Neslužbeno, Astori je umro u snu, a sumnja je da je doživio srčani udar.

 

"Svi u klubu smo potreseni i prisiljeni potvrditi da je naš kapetan mrtav. U ovoj užasnoj i osjetljivoj situaciji pozivamo na obazrivost medija, ponajviše zbog poštovanja prema obitelji", stoji u kratkom priopćenju Fiorentine.

 

Zbog tragične smrti kapetana otkazana je i današnja utakmica Fiorentine sa Udineseom, ali i sve ostale utakmice nedjeljnog programa Serie A.

Centralni branič Fiorentine proveo je u Cagliariju punih osam godina (2008-2016), da bi 2016. prešao u Romu na posudbu, a potom i u Fiorentinu, koja je na kraju otkupila njegov ugovor.

Nogometna Italija oplakuje sjajnog braniča, koji je u Serie A skupio 289 nastupa i zabio 7 golova, igrao je i Ligu prvaka i Europa ligu, a upisao je i 14 nastupa za nacionalnu selekciju,