Najbolji teniser BiH Damir Džumhur i srpska manekenka Dejana Živković više nisu u ljubavnoj vezi.

 

Ovu vijest su za Avaz potvrdili iz PR tima tenisera, koji se trenutno nalazi u Monpeljeu, gdje nastupa na ATP turniru vrijednom 501.345 eura. Juče je izborio plasman u četvrtfinale pobjedom nad Belgijancem Rubinom Bemelmansom (7:5, 6:4).

 

- Da, tačno je, Dejana i Damir više nisu zajedno – kazao je izvor blizak teniseru, ne želeći govoriti o detaljima raskida njihove veze.

 

Dodao je takođe da je Damir trenutno na evropskoj turneji, kao i da smatra da mu je tenis značajniji od toga.

 

Mediji su njihove prve zajedničke fotografije otkrili početkom jula prošle godine, a Dejana i Damir počeli su se zabavljati mjesec ranije.

 

Dejana je Džumhura pratila na brojnim turnirima i svojom pojavom izazivala pažnju ne samo u BiH i regionalnih već i svjetskih medija. Posebno u trenutku kada je Damir osvajao ATP turnire u Sankt Peterburgu i Moskvi i počeo se kretati prema samom vrhu svjetskog tenisa, gdje se i trenutno nalazi, među 30 najboljih igrača.

 

Posljednji put zajedno su viđeni u januaru na prvom gren slemu sezone u Melburnu, gdje je Damir zaustavljen u trećem kolu Australijan Opena od najboljeg igrača svijeta, Španca Rafaela Nadala (1:6, 3:6, 1:6).