Transfer Edina Džeke iz Rome u Chelsea postaje polako prava sapunica. Već dugo se priča o mogućem odlasku bh. napadača u redove londonskog tima, ali za sada dogovora između dva kluba nema.

 

Chelsea je za Edina i za Emersona Palmierija Romi ponudio 55 miliona eura i plus dodatne bonuse. Vučica je pristala da proda Emersona, ali oko Džeka dogovor nije postignut.

 

Sportski direktor rimskog tima Monchi jučer je objavio kako "ponuda Chelseaja nije interesantna" jer Edin želi ugovor do 2020. godine umjesto godinu dana kraćeg ugovora kojeg mu nude Plavci.

 

Međutim, na kraju bi se moglo desiti da oba transfera propadu. Sky Sport Italia tvrdi kako je Chelsea izgubio strpljenje i da su odustali od dovođenja Emersona Palmierija, te da će umjesto toga pokušati da dovedu fudbalera PSG-a Layvina Kurzawu.

 

Emerson se nedavno vratio na teren nakon što se šest mjeseci oporavljao od povrede koljena. To je dodatno zabrinuli čelnike ovog kluba i čini se kako se oni polako okreću drugim opcijama.

 

Na kraju bi se lako moglo desiti da londonski klub odustane od oba transfera. Službene informacije još uvijek nema, ali Sky Sport Italia saznaje da je takva odluka itekako moguća.