Poslije ranjavanja Nusreta Ličine, preduzetnika iz Bara, uhapšeni njegova supruga Sabiha i napadač Volton Duraj. Ranjeni je van životne opasnosti. Djeca smještena kod strica.

 

 

NEPUNA 24 sata od porodične drame u Baru, kada je Nusreta Ličinu (41) u njegovoj kući ranio Volton Duraj (21), policija je sklopila mozaik i rasvjetlila slučaj pokušaja ubistva.

 

Duraj, koji je sa Kosova, osumnjičen za pokušaj ubistva, i Sabiha Ličina (33), kojoj se na teret stavlja pomaganje, privedeni su u subotu uveče višem državnom tužiocu u Podgorici.

 

Kako saznajemo, napad na preduzetnika iz Bara nije bio materijalne, već privatne prirode.

 

Dvostruki život bračnog para Ličina pokazao je svu svoju surovost - dvoje maloljetne djece, djevojčica i dječak, trenutno su bez oba roditelja, smješteni kod strica.

 

Majka iza rešetaka, otac u bolničkom krevetu. Ranjeni privatni preduzetnik Nusret Ličina, na koga je ispaljeno više hitaca u četvrtak uveče, ostaje do daljeg na bolničkom liječenju nakon što je došlo do komplikacije zbog povrede nerva.

 

Prema saznanjima "Novosti" iz izvora bliskih istrazi, policija je kod Duraja pronašla pištolj. On je, kako saznajemo, uhapšen u petak po podne u Sutomoru, i to u autobusu za Kosovo kojim je pokušao pobjeći iz Crne Gore.

 

Inače, nakon što je ispalio više hitaca u Ličinu, Duraj se krio u jednom od apartmana u barskom naselju Šušanj, blizu kuće Ličina. Kako saznajemo, njemu je ovaj dio Bara odranije poznat jer je donedavno radio u jednoj od pekara baš u ovom naselju.

 

Navodno, Duraj je prošle godine dolazio u kuću Nusreta Ličine dok je ovaj bio odsutan. Inače, Duraj koji je nakon ljetnje sezone otišao na Kosovo, vratio se u Bar prije nekoliko dana, a šta je "prelomilo" da potegne obarač i ispali više hitaca u Ličinu još nije poznato.

 

Napadač je ušao u porodičnu kuću Ličine, i dok je Nusret sjedio na trosedu u dnevnoj sobi, Duraj je pucao u njega. Ličina je pogođen sa tri metka - u glavu i ruke. Dok je Duraj pucao u Ličinu, njegova supruga Sabiha, navodno, nalazila se u kupatilu i policiji je kazala da kad je muž ranjen ništa nije čula, niti je vidjela napadača.

 

Dvoje maloljetne dece, srećom u momentu ranjavanja oca, nisu bila u kući.

 

OD izvora bliskih istrazi je potvrđeno da je supruga Sabiha "pala" na poligrafu. Nezvanično, ona je osumnjičenom za pokušaj ubistva, otvorila vrata porodične kuće u kojoj je živjela sa vjenčanim suprugom i dvoje maloljetne djece. Tokom istrage, ispostavilo se da su oba bračna partnera Ličina, u proteklom periodu vodila dvostruke živote.

 

Za policiju koja je rekordno brzo sklopila mozaik, pojavile su se i nove kockice pa se na poligrafu našla još jedna osoba, muškarac sa čijom partnerkom je navodno Ličina bio u ljubavnoj vezi. Taj muškarac je prošao test i istražitelji su došli do saznanja da nije učestvovao u počinjenom krivičnom djelu.