Nećemo odustati od borbe da se utvrdi istina, neko mora biti odgovoran, kaže otac preminulog Aleksandra Adamovića nakon odluke tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu protiv dvojice doktora iz bolnice u Tiršovoj

 

Nećemo odustati od borbe da se utvrdi istina i osudi eventualni krivac za smrt našeg sina Aleksandra. Dvojica ljekara koja su bila pod istragom nisu nam ni saučešće izjavila, a kamoli nešto drugo.

 


Ovim riječima juče je Dejan Adamović iz sela Županjac kod Lazarevca prokomentarisao za Kurir odluku tužilaštva o odbacivanju krivičnih prijava protiv dvojice ljekara iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, koji su bili pod istragom zbog sumnje da su nesavjesno liječili njegovog sina Aleksandra (4), koji je preminuo od sepse izazvane prelomom ruke.

 


Umro četiri dana kasnije

 


Podsjetimo, četvorogodišnji Aleksandar povredio je ruku dok se igrao u dvorištu porodične kuće 25. novembra 2015. Ljekari lazarevačkog doma zdravlja dijete su zbog velikog otoka uputili na dalje liječenje u Tiršovu, gdje mu je konstatovana povreda lakta.

 

Tamošnji ljekari nisu bili saglasni da li se radi o težem ili lakšem prelomu, da bi nakon dva dana i kontrolnog pregleda dječaka poslali kući s rukom u gipsu.

 


Četvrtog dana od povrede Aleksandar je iznenada prestao da diše i preminuo na putu za bolnicu. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila zbog bakterijske infekcije koja je zahvatila pluća. Tužilaštvo je odmah naložilo policiji da ispita sumnjivu smrt dječaka, zbog čega je ubrzo pokrenuta istraga u čijem su se centru našli ljekari Đorđe Topličić i Siniša Dučić.


Sastanak sa advokatom


- Nakon dvije godine istraga je okončana odbacivanjem krivične prijave protiv dvojice doktora za koje se sumnjalo da su počinili teško djelo protiv zdravlja ljudi. Tužilaštvo je ovu odluku donijelo na osnovu medicinskog vještačenja koje je potvrdilo da nije bilo propusta u radu osumnjičenih ljekara - kazala je za Kurir portparol Prvog osnovnog tužilaštva Aleksandra Đenadić.

 


Otac nesrećnog dječaka Dejan Adamović, međutim, i dalje je uvjeren u krivicu ljekara.

 

- Još nismo dobili odluku tužilaštva, a tokom sljedeće nedjelje i sastanka s advokatom ćemo vidjeti šta dalje. Nećemo odustati jer neko mora biti odgovoran za smrt djeteta koje je umrlo od sepse - poručuje nesrećni otac.

 

Izvor: pressonline