Tragedija u Segedinu: Mladić iz Gunaroša ubio djevojku iz Čantavira kod Subotice. Čenad Čeke posle zločina pokušao samoubistvo, ali je uhapšen.

 

SAMO nekoliko sati pošto su u jednom segedinskom lokalu dočekali Novu godinu, Čenad Čeke (29) iz sela Gunaroš, kod Bačke Topole, ubio je svoju djevojku Blanku Kemiveš iz Čantavira nadomak Subotice.

 

Do tragedije je došlo 1. januara oko podne, u stanu u Saćmazi ulici u Segedinu, u kome je par odsjeo tokom novogodišnjih praznika, a u kojem stanuje najbolja drugarica ubijene djevojke.

 

Kako prenose mađarski mediji, momak i djevojka su se posvađali još na ulici, i tako u svađi ušli u stan. O tome svjedoče i dvije kese rezanog hljeba koje su ostale na klupi ispred zgrade. Prepirka se nastavila i u stanu na četvrtom spratu, da bi eskalirala fizičkim sukobom u kome je nesrećna djevojka dobila tako teške povrede od kojih je na mjestu ostala mrtva.

 

Kada je vidio šta je uradio, momak je pokušao da izvrši samoubistvo, ali je potom ipak pozvao hitnu pomoć. Njemu su ukazali pomoć, ali devojci, nažalost, nije bilo pomoći.

 

- Policija županije Čongrad ostala je zatečena prizorom u stanu. Cijela ulica je ubrzo bila zatvorena za saobraćaj, a moglo se vidjeti pet policijskih automobila - prenosi jedan mađarski portal.

 

- Od lokalnih stanovnika saznajemo da je čovjek u krvavoj odjeći izašao napolje i tražio pomoć. Njemu je određen pritvor i pokrenut je krivični postupak zbog sumnje da je učinio krivično djelo ubistvo.

 

novosti.rs