Hana Hadžiavdagić Tabaković jučer se pokrila, odnosno, preciznije govoreći, objavila fotografiju na svom Fejsbuk nalogu, s maramom na glavi i obučena više-manje prema islamskim propisima.

 

Uz to je fotografiju objavila i sljedeći status…

 

– Važno je poštovati religijska uvjerenja jer bez obzira na to vjerujete li u njih ili ne, poštujte ih. Ako ih ne poštujete, nikad nećete živjeti u miru s ljudima koji pripadaju drugom religijskom poretku. Budimo konačno ljudi, prestanimo tuđe pogreške osuđivati, a naše sakrivati i opravdavati? Razuman i pošten čovjek od sebe najprije počinje, sebe ispituje i posmatra, sebe sudi…

 

Ipak, prema odgovorima na komentare publike, čini se da Hana, barem zasad, nema namjeru zadržati ovaj stil oblačenja za stalno.

 

Hana je rođena 1984. godine u Sarajevu. Kada je krenula u prvi razred osnovne škole, počeo je rat u Bosni i Hercegovini, pa se, kako sama kaže, četiri godine školovala u podrumu.

 

Nakon završene osnovne škole upisala je Prvu sarajevsku gimnaziju, a nakon toga studij novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Diplomirala je 2007. godine. Za sebe kaže da je bila dobar učenik i da je lako savladavala zadatke koji su pred nju postavljani, ali da joj je zbog lošeg vladanja bilo zabranjeno da ide na matursku ekskurziju sa drugovima iz razreda.

 

Uz oca je zavolela skijanje, pa je ovaj sport trenirala sedam godina.

 

Hana Hadžiavdagić-Tabaković je bosanskohercegovačka novinarka, voditeljka, preduzetnica i jedna od najpopularnijih ličnosti na društvenim mrežama.