Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nije aktivan na društvenim mrežama. Naloge na Twitteru, očito, u njegovo ime pišu službenici.

 

No, na Facebooku aktivan nalog ima njegova kćerka Jasmina, koja se ne libi objaviti porodičnu fotografiju, naprimjer, kad čestita rođendan majci Sebiji, direktorici Kliničkog centra u Sarajevu, ili ocu daje podršku nakon napada u javnosti, kako je to bilo nakon propale revizije tužbe BiH protiv Srbije.

 

Najnoviju sliku s Jasmininog Facebook profila napravio je, upravo, otac Bakir. On je autor selfija porodice Izetbegović.

 

Jasmina je iznad fotke napisala "Prez selfie superpowers". U prijevodu - Predsjednički selfi supersnage.

 

 

tkportal.ba/avaz.ba

 

Otkrivamo priču o djevojci iz Tuzle, koja je u svom slobodnom vremenu pronašla zaposlenje za koje nikad nije ni pomislila da bi se time mogla baviti.

 

Ona nam otkriva nesvakidašnje situacije mlade, fakultetski obrazovane osobe, čiji posao se svakodnevno odnosi na rad za volanom.

 

Više u video prilogu:

 
 
 
Kad je još početkom februara objavio fotografiju ispred Čaršijske džamije u Zenici, mnogi mediji su već “oženili” našeg najboljeg sportistu Amela Tuku.
 

Iako se radilo o naznakama, Amel je tada potvrdio da su mediji sami izvukli zaključak, na osnovu pratećeg teksta i fotografije nastale na svadbi drugog para.

 

Ipak, prijatelji porodica Tuka i Pivić su znali da se ne radi o pukoj slučajnosti…

tuka

Uslijedio je niz “asocirajućih” fotografija, da bi u ponedjeljak uvečer izabranica Amelovog srca, mlada zenička pravnica Amina Pivić objavila status:
 


tuka-2
 
Datum vjenčanja još nije određen, piše Zenica blog.

 

Nakon što je Karleuša na društvenim mrežama podržala grupu pravda za Davida i kritikovala vlast, policiju i sudstvo RS-a, Dodik joj je odgovorio na jučerašnjem skupu

 

Pjevačica Jelena Karleuša žestoko je odgovorila predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je jučer u Banjoj Luci rekao da ima više hitova "od pjevaljke iz Beograda koja pokušava da na određen način kvalifikuje RS".

 

Nakon što je Karleuša na društvenim mrežama podržala grupu pravda za Davida i kritikovala vlast, policiju i sudstvo RS-a, Dodik joj je odgovorio na jučerašnjem skupu.

 

- Vidim da i pjevaljke iz Beograda kvalifikuju Republiku Srpsku na određen način, ali samo ću reći da sam pred više ljudi pjevao ja nego ona. Bolje bi joj bilo da napravi neki hit koji će narod pamtiti i da se posveti pjevanju, rekao je Dodik tokom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom u Banjoj Luci.

 

No, Karleuša je, vidjevši medijske naslove žustro odgovorila, ponovo na društvenim mrežama.

 

- Prvo, nemoj da ti "pjevaljka" je*e mater dž***čku! Drugo, ajde ti u Banja Luci napravi miting, a ja paralelno koncert, pa da vidimo koga narod više podržava! Mrš!'', napisala je Karleuša na svom profilu na Facebooku.

 

 

Ribar Mustafa Ogrić iz Kraševa kod Tešnja iz rijeke Bosne izvukao je soma kapitalca teškog 77 kilograma.

 

Ogrić je soma ulovio u mjestu Mravići, a fotografije ulova podijelio je na Fejsbuku.

 

„Petak 13. je bio srećan, nije tako baksuzan dan. Som, 77 kilograma“, napisao je on i zahvalio je svojim drugovima koji su mu pomogli da izvuku ribu.

 

Mediji pišu da je ovaj iskusni ribar i prošle godine na istom mJestu ulovio soma teškog 48 kilograma.

 

 

Naidu Čatić ljubitelji sevdaha u našoj zemlji poznaju kao izvrsnu interpretatorku tradicionalnih i pop numera i djevojku umilnog glasa.

 

Muziku sluša i interpretira dušom. Žanimanje i ljubav prema sevdalinci osjetila još u djetinjstvu, te je ta vrsta muzike uvijek vraća u najljepše trenutke njenog odrastanja.

 

Već u osnovnoj školi počela je usavršavati pjevanje sa profesoricom Gordanom Topić.

 

Poslušajte njeno izvanredno izvođenje e sevdalinke poznate sevdalinke.

 

NAIDA ČATIC  Zaplakala secer Djula [live]