Zbog prevrtanja teretnog kamiona koji je prevozio 20 tona uglja, saobraćaj na magistralnom putu Tuzla – Doboj, u mjestu Dobošnica kod Lukavca, je u potpunom prekidu.

 

Nakon prevrtanja kamiona došlo je do istresanja uglja po magistralnom putu.

 

Pet osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nezgodi kada se, u mjestu Lukavac na magistralnom putu M-4 Tuzla - Doboj, prevrnuo kamion pun uglja i sudario se s golfom, rečeno je MUP-u Tuzlanskog kantona.

 

 

"Nakon sudara došlo je do prevrtanja teretnog motornog vozila, čiji je vozač tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. On je prevezen u UKC Tuzla, odakle je, nakon zbrinjavanja, pušten na kućno liječenje", potvrdio je za portal "Faktor.ba" Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

 

Osim vozača kamiona S.K. (35) iz Travnika, koji je zadobio teže povrede, u nezgodi su lakše povrijeđeni vozač golfa E.T. (45) iz Turije, kao i njegovi saputnici S. T. (41), E. T. (15) i M. M. (14). Oni su nakon ukazane ljekarske pomoći pušteni na kućno liječenje.

 No, još nekoliko sati put će biti u potpunoj blokadi dok se prevrnuti kamion ne skloni i dok se ne pokupi ugalj. Uviđaj obavljaju službenici MUP-a TK, a saobraćaj se odvija alternativnim pravcima.