Povratak kući od sestre, koja živi u komšiluku, bio je koban za Milicu Blagojević (73) iz dobojskog prigradskog naselja Bare, jer ju je u četvrtak naveče na prije desetak godina zatvorenom pružnom prelazu u Kostajnici udario putnički talgo voz, koji je saobraćao na relaciji od Sarajeva do Banjaluke.

 

Mještani Kostajnice kažu da je Blagojevićeva stalno prelazila preko tog prelaza jer pruga i rijeka Bosna razdvajaju njihovo naselje od Bara, gdje je živjela nesrećna žena, ali ju je trenutak nepažnje koštao života.

 

"Kažu da je pričala na telefon i da nije čula voz. Tako pričaju, ja nisam vidjela, ne znam. Nije voz nju zgazio, on je nju odbacio", kaže za "Nezavisne" Milosava Simić, koja živi blizu mjesta nesreće.

 

Dodaje da nije ništa ni čula ni vidjela, već ju je komšinica nazvala i pitala da li zna ko je nastradao.

 

"Ona je stalno prelazila preko tog prelaza, jer joj sestra živi tu preko ceste, i u četvrtak veče se vraćala od nje. Išla je i u Kožuhe, u Beograd, jer u Kostajnici autobus staje, i svaki put je prelazila preko ovog prelaza", priča Milosava.

 

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da je u četvrtak oko 19.35 Policijskoj stanici 2 prijavljeno da je u Kostajnici na zatvorenom pružnom prelazu voz udario nepoznatu žensku osobu.

 

"Alko-testiranjem na licu mjesta kod mašinovođa nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu", izjavila je Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj.

 

Komisija za vanredne događaje "Željeznica RS" (ŽRS) obavila je svoj dio posla, a rečeno nam je da u ovoj nesreći nema njihove odgovornosti. Taj pružni prelaz je, kako kažu u ŽRS, zatvoren i prelazak preko njega je zabranjen.

 

Navodno je nesrećnoj ženi pažnju odvukao automobil koji je sletio s ceste s druge strane zatvorenog prelaza, ali na licu mjesta nisu bili vidljivi nikakvi tragovi koji upućuju na tako nešto, niti nam je to zvanično potvrđeno.

 

Pružni prelaz u Kostajnici zatvoren je prije desetak godina, nakon što je nekoliko stotina metara niže sagrađen nadvožnjak, ali ga i pored toga mještani Kostajnice i Bara na sopstveni rizik i dalje koriste.

 

"Šta ću, moram, dolje mi je bašta, ja sam evo sada prešla preko, kopala sam u njivi. Strah me, ali šta ću. Pješaci, a i biciklisti prelaze. Skraćuju put, daleko je dolje nadvožnjak. Zbog bašte prelaze, idu u grad, idu u trgovinu, djeca idu u školu u Doboj. Prelazi se", rekla je Milosava Simić.

 

izvor: nezavisne.com