Nakon što je 62-godišnji I. O. iz Gornje Kalesije danas u prostorijama Općine Kalesija pokušao počiniti samoubistvo spaljivanjem, oglasili su se i iz Općine.

 

Kako je saopćeno, riječ je o osobi koja je odranije poznata organima gonjenja zbog nasilja u porodici i alkoholizma.

 

- Zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji uposlenika Općine, izbjegnuta je veća tragedija. Općinski načelnik Sead Džafić izražava žaljenje zbog ovog nemilog događaja - kazali su iz Općine, te dodali kako će kako će konačan stav o događaju dati organi koji rade na uviđaju.

 

Šezdesetdvogodišnjak je u veoma teškom stanju prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je smješten Jedinici intenzivne njege na Klinici za anesteziju i reanimatologiju. Kako saznaje Faktor, 30 posto površine njegovog tijela zahvaćeno je povredama, te je on, između ostalog, priključen i na aparat za disanje.

 

Do incidenta je došlo 12.25 sati u prostorijama Općine Kalesija, kada se I. O. polio benzinom, a potom zapalio. Uposlenici Općine su mu odmah priskočili u pomoć, ali su i oni tom prilikom povrijeđeni, te su prebačeni u Dom zdravlja, kako bi im se ukazala ljekarska pomoć.

 

Kako pišu lokalni mediji, I. O. je i ranije prijetio da će se zapaliti ukoliko mu ne ispune određene zahtjeve, a incidente je pravio i u drugim objektima, gdje je također prijetio paljenjem. Motiv ovog događaja još nije poznat.

 

tkportal.ba / faktor.ba