MUP Kantona Sarajevo izdao je saopštenje o saobraćajnoj nesreći sa smrtnim posljedicama u kojoj je učestvovao načelnik općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić.
 

U subotu 17.03.2018.godine u 14,30 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.E., rođen 1941.godine, nastanjen u Sarajevu, navodi se u saopštenju MUP-a KS

 

Vozač E.S. rođen 1983. godine u Sarajevu upravljao je putničkim motornim vozilom marke "VW Golf", reg. oznake K62-T-661.

 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak S.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo pomenutog dana u 18,00 sati.

 

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za soabraćajne istrage - Sektora uniformisane policije - Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

 

U 19,00 sati, slobode je lišen vozač E.S, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo - protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

 

On je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.