U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu ujutro u 6.05 na magistralnom putu Tuzla-Orašje u mjestu Ježinac kod Srebrenika, smrtno je stradala jedna osoba.

 

Smrtno je stradalo jedno lice, riječ je o vozaču motornog vozila “Passat” Veselčić J. (46) iz Srednje Špionice. Dežurna ekipa vatrogasaca izvršila je izvlačenje nastradalog iz vozila. Saobraćaj na ovom djelu puta je zatvoren do završetka uviđaja, objavila je jutros Profesionalna Vatrogasna Jedinica (PVJ) Srebrenik

 

J. V. je, saznajemo, bio pripadnik Oružanih snaga (OS) BiH, a iza njega je ostalo troje djece i supruga. Stradao je vozeći se na posao, a bio je zaposlen u jednoj kasarni u Tuzli.

 

Još uvijek nije poznato kako je došlo do nesreće, kada se “Passat” zabio direktno u teretni kamion marke “Scania” koj je bio pod teretom.

 

Zbog siline udara vozač “Passata” je u smrskanom vozilu ostao mrtav na licu mjesta. S druge strane vozač kamiona je prošao sa tjelesnim povredama.

 

Policija ispituje uzroke nesreće nakon čega bi trebale biti poznate okolnosti ove nesreće. Pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik, pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca, izašli su na uviđaj.