U kalesijskom mjestu Miljanovci danas je ukopana Erna Sinanović, koja je u srijedu navečer sa još dvije osobe poginula u saobraćajnojoj nesreći.

 

Tridesetšestogodišnja bivša reprezentativka odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Erna Sinanović, koja je prije tri dana poginula u saobraćajnoj nesreći sa još dvije osobe, ukopana je danas u mjestu Miljanovci u Kalesiji.

 

Tužna povorka je krenula ispred Ernine kuće, okićene njenim sportskim dresovima, brojnim peharima i medaljama, nakon čega se povorka od više stotina ljudi, uputila prema obližjnoj džamiji, gdje je klanjana dženaza.

 

Podsjećamo, saobraćajna nesreća se desila u srijedu oko 22 sata u Gornjim Vukovijama, na nekadašnjoj pomoćnoj pisti vojnog aerodroma Dubrave, koja je sada dio regionalnog puta Živinice - Međaš. Do saobraćajne nesreće je najvjerovatnije došlo kada je opel corsa, kojom je upravljala Merima Hazić, nakon preticanja, udarila u BMW koji je vozio iz suprotnog pravca, a kojim je upravljao 19- godišnji Mehmed Šmigalović.

 

Na mjestu su poginule Erna Sinanović, Ajša i Ajiša Hamzić, sve tri u vozilu Opel Corsa, dok su Šmigalović i Hamzić zadobili teže tjelesne povrede.

 

Kako je kazao Ernin otac Suljo, Erna je toga dana krenula da pravi društvo prijateljici Merimi, koja je tog dana vozila majku Ajišu i njenu rodicu Ajšu kod ljekara u susjednu općinu. Tog dana malo poslije podne ju je i posljednji put vidio.

 

U Kalesiji je zbog pogibije tri osobe proglašen i Dan žalosti, drugi u posljednjih mjesec i po.

 

Upravo zbog sve učestalijih saobraćajnih nesreća Muamer ef. Kamerić, koji je vodio dženazu, prilikom ispraćaja ispred kuće je sve vjernike pozvao da pažljivije voze i da spriječe da slična sudbina zadesi i njih ili drugih koji učestvuju u saobraćaju.