U srijedu oko 22 sata u kalesijskom naselju Masle, na dijelu puta poznatom pod nazivom “Pista” se dogodila stravična saobraćajna nezgoda u kojoj su poginule tri osobe, a još nekoliko teže povrijeđeno, piše nkp.ba.

 

U ovoj saobraćajnoj nesreći su učestvovali automobili marke BMW i Volkswagen Polo. Kako saznajemo sa mjesta nesreće, među poginulima je Erna Sinanović iz Kalesije, odbojkašica ŽOK Bosna Kalesija, nekadašnja reprezentativka BiH. Pored nje su poginule Ajša i Ajka Hamzić.

 

U automobilu su bile četiri osobe. Pored troje poginulih, četvrta osoba je zadobila teže tjelesne povrede i prebačena je kolima Hitne pomoći do UKC Tuzla.

 

Smrt Erne Sinanović na Facebooku je potvrdio Sinan Sinanović, poznati sportski novinar i amidža poginule Erne.

 

 Erna  i njen otac SULEJMAN Suljo Sinanović

 

Rezultat slika za erna sinanovic

 

Erna Sinanović je svoju karijeru završila početkom 2016. godine u dresu kalesijske Bosne u kojoj je i ponikla. U svojoj veoma uspješnoj karijeri osvojila je sve što se moglo osvojiti, a dobila je i priznanje za najboljeg sportistu općine Kalesije.

 

Igrala je za OK Polo, Kulu Gradačac i kalesijsku Bosnu, te je u dresu reprezentacije BiH bila standardni igrač dugi niz godina, pišu Sportske.ba.