Policajac K. M., zaposlen u Policijskoj stanici Aleksandrovac, uhapšen je zbog sumnje da je počinio čak tri razbojništva i jednu tešku krađu, nezvanično saznaje RTS.

 

Sumnja se da je policajac (29) tri krivična djela (dva razbojništva i teška krađa) počinio na teritoriji Aleksandrovca, a da je u susjednom Kruševcu odgovoran za jedno razbojništvo.

 

Na meti K. M. bile su tri kladionice i jedan kiosk. Određen mu je pritvor.

Hapšenje i zadržavanje realizovano je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Brusu, a sprovedena je zajednička akcija tužilaštva i PS Aleksandrovac

 

Nesrećna žena preminula je na licu mjesta, a Božinović je van životne opasnosti. Razlog ubistva su neraščišćeni ljubavni odnosi.

 

- Njih dvoje živjeli su zajedno sa Mirjaninim maloljetnim sinom tinejdžerom u iznajmljenoj kući u Timočkoj ulici. Prije oko mjesec dana Kokan se preselio u svoj tek kupljen stan u naselju ’’Palestina’’, njih dvoje su počeli da žive odvojeno, ali su se još uvek viđali – kažu mještani.

Iako su na ulici djelovali kao srećan par, u kući je, kažu komšije, bila sasvim druga situacija.


- On je nju i njenog sina psihički zlostavljao, čak bi je i udario ponekad, u svemu je morala da ga sluša. Njen sin je mnogo puta jeo po komšiluku jer bi bio gladan, a valjda zbog svađe sa Kokanom nije dobijao obroke – kažu komšije.

 

- Od kada se odvojila od Kokana i sa sinom živjela u iznajljenom stanu, upoznala je čovjeka koji ju je poštovao i htjela sa njim i da se zvanično skrasi. Međutim, Kokan to nije mogao da preboli – pričaju Kladovljani.

Mirjana je tok kobnog jutra otišla u stan Nikodija, došlo je, najverovatnije, do svađe oko rastanka, on je dohvatio čekić i dva puta je svom silinom udario u glavu. Žena je na mjestu preminula - piše informer.rs.

 
 
Olujni vjetar je prošle noći napravio mnogo štete u selima kod Ivanjice, rečeno je agenciji Beta u Gradskoj upravi.
 

Nevrijeme sa olujnim vjetrom je u subotu uveče zahvatilo ivanjički kraj.

 

Vjetar je lomio drveće, skidao crijepove s krovova i kidao plastenike.

 

Najviše štete ima u selu Erčege.

 

U čačanskom selu Baluga došlo je do poplava zbog obilne kiše koja je padala u protekla 24 sata, izjavio je rukovodilac Službe za bezbjednost grada Bratislav Zečević.

 

U Baluzi se izlila rijeka Botunja i poplavila 20 hektara njiva i seoski put. Ostala naselja na teritoriji Čačka za sada nisu ugrožena.

 

 

Zločin se dogodio juče, oko tri ujutru, u Bratićevoj porodičnoj kući, u kojoj je smještena i fabrika za proizvodnju papirnih kesa.

 

Blagoje Bratić (61), rodom iz Hercegovine, ubio je Radu Đukić (50) u svojoj kući u ulici Veljka Vlahovića 31 u Kuli kod Vrbasa jednim hicem u glavu, a potom presudio i sebi pucnjem u srce.

 

Pored Blagojevog tijela je pronađen pištolj, a prvi rezultati istrage ukazuju da je riječ o ubistvu i samoubistvu.

 

Zločin se dogodio juče, oko tri ujutru, u Bratićevoj porodičnoj kući, u kojoj je smještena i fabrika za proizvodnju papirnih kesa. Stravičan prizor je otkriven kada su zaposleni došli na posao.

 

Pretpostavlja se da je zločinu prethodila svađa između Blagoja i Rade, koji su kratko vrijeme bili u ljubavnoj vezi.

 

Doselio se prije dvije-tri godine iz Hercegovine, kada mu je žena umrla. I fabriku je odande preselio u Kulu. Mnogi su se obradovali kada su čuli da se u komšiluku otvara pogon, ali je on zaposlio samo pet žena.

 

Za sobom je ostavio jednu kćerku, koja je udata za policajca i živi u Veterniku. Kuća i fabrika se vode na njeno ime - prepričavaju komšije koje smo juče zatekli ispred Blagojeve kuće - piše espreso.rs.

 

Slovenski turistički radnici očekuju i ove godine nastavak rasta turističkih dolazaka i noćenja, ali se bore s manjkom zaposlenih jer im nedostaje 5.000 ljudi koje namjeravaju dobiti iz bližeg okruženja, navode slovenski mediji.

 
“Turista je dovoljno, ali turističkoj industriji pred ljetnu sezonu nedostaje oko 5.000 zaposlenika koje će vjerovatno nadomjestiti angažiranjem sezonskih radnika iz Srbije i Bosne”, prenosi Hina pisanje ljubljanskog Dela.
 

Zapošljavanje stranih kuhara, konobara i sličnih struka u slovenskom turizmu će biti potrebno i idućih godina jer je domaći kadar preopterećen, a njihov se sindikat već godinama žali na niske plaće i visoke poreze za prekovremeni rad, piše list.

 

Nakon četiri godine uzastopnog turističkog rasta, Slovenija je lani imala 4,7 miliona turističkih dolazaka i 11,9 miliona noćenja. Očekuje se da će i ove godine zabilježiti rast broja noćenja i prihoda, ali problem manjka zaposlenih hronično je prisutan.

 

Iako su početkom godine plaće zaposlenih u turizmu nešto povećane, nedostatak zaposlenih osjetio se već sada za uskrsne praznike pa nas je strah kako će biti u glavnoj turističkoj sezoni, kazala je za “Delo” tajnica Sindikata zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu Karmen Leban.

 

 

Nekoliko stotina muslimana danas je klanjalo džuma-namaz na ulici pored džamije "Koca Sinan" u njemačkom gradiću Reinickendorf u Berlinu koja je zapaljena u nedjelju ujutro, i koja je pritom pretrpjela veliku materijalnu štetu.

 

Iako je bilo veoma hladno, veliki broj muslimana okupio se pored džamije, kojom inače upravlja Uprava za vjerske poslove turske islamske zajednice u Njemačkoj (DITIB), kako bi molitvom na tom mjestu izrazili solidarnost i jedinstvo nakon nedavnog incidenta.

 

Bayram Turk, imam džamije u Berlinu, u hutbi je istakao da nijedan čovjek nema pravo vrijeđati i ugnjetavati druge i sebe smatrati superiornijim zbog rase, vjere, boje kože, spola, naroda kome pripada i geografskog prostora s kojeg dolazi, napominjući kako islam strogo odbacuje svaki vid rasizma.

 

Naglasio je kako je posljednjih dana u Njemačkoj znatno povećan broj napada na džamije što, kako je rekao, među muslimanima izaziva uznemirenost i zabrinutost.

 

"Tim povodom, pozivamo sve ljude na zdravorazumsko ponašanje i na opreznost u slučaju bilo kakvih provokacija", rekao je imam.

 

Podsjetimo, džamija u Berlinu je zapaljena u nedjelju ujutro. Povrijeđenih nije bilo, ali je zgrada pretrpjela veliku štetu.

 

radiosarajevo.ba / tkportal.ba