Na prijedlog Tužilaštva KS-a određen je jednomjesečni pritvor Kenanu Krši i Jasminu Zunđi, koji su uhapšeni nakon pronalaska 12-godišnje Enise M. iz Sarajeva, čija je majka policiji prijavila njen nestanak.

Prema nezvaničnim informacijama, za njihovom saučesnicom Sebinom Nanić, za koju se sumnja da je pomagala pri oduzimanju djevojčice, raspisana je potjernica.

Kršo se sumnjiči da je počinio krivična djela oduzimanje djeteta, kao i spolni odnos sa djetetom na naročito ponižavajući način, dok se Zunđa tereti za pomoć pri oduzimanju djeteta.

Krši je pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu ili ponoviti krivično djelo, kao i bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Njegovom pomagaču Zunđi, u čijem je stanu djevojčica pronađena, pritvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetimo, djevojčica Enisa M. koja se vodila kao nestala pronađena je u srijedu u sarajevskom naselju Hrasno. Kršo je od ranije poznat policiji zbog uznemiravanju stanovništva u lokalnoj džamiji na Breki, ali i zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima.