AKTUELNE VIJESTI

Nesreća se dogodila oko 18:45 sati, a učestvovali su vozač putničkog motornog vozila i dva pješaka. 
 


Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, vozač se nakon nesreće udaljio s mjesta događaja te je u toku potraga za njim.
 
 
 
- Kako je rečeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, povrijeđene su dvije osamnaestogodišnjakinje.
 
 
 
 
Uviđaj na mjestu nesreće obavljaju policijski službenici Policijske stanice Zapad.

 

 

Halil  Zahirović i  Asmira Smajić smrtno su stradali nakon što su automobilom sletjeli u Spreču kod Mosta “Sead Džafić u Kalesiji.

 

Nakon mnogo priča kako bi se na tom mjestu trebala staviti ograda ili neka druga prepreka da se ne bi moglo parkirati i na taj način spriječiti nova nesreća, konačno je to i urađeno.

 

Na mjestu gdje se dogodila nesrećapostavljen je “branik” odnosno nasuto kamenje. Iako možda nismo očekivali takvu prepreku, važno je da ista postoji i da se time spriječe nove nesreće, nove boli i gubitci ljudskih života. 

 

Podsjetimo kako su Halil i Asmira bili u Golfu 2, koji je bio parkiran pored korita rijeke Spreče te da je automobil pod nerazjašnjenim okolnostima završio u rijeci.

 

Navodno je je bila povučena i ručna kočnica. Naime, sumnja se da se dio riječne obale odronio te da je automobil završio u vodi.

 

Halil i Asmira su se pokušali spasiti, ali kada su uvidjeli da je njihova borba uzaludna, uhvatili su se za ruke i zajedno otišli u smrt.

 

Dana, 12.01.2018.god. oko 00,05 sati u ulici 7. novembar u Banovićima, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali F.K.T., rođena 1960.godine iz Banovića koja je upravljala pmv. „Renault“ i pješak A.Ć., rođen 1972.godine iz Banovića.

 

U navedenoj saobraćajnoj nezgodi pješak je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla, gdje je isti i zadržan na daljem liječenju.

 

Po prijavi su postupili službenici PS Banovići, dok su uviđajne radnje preduzeli službenici OKP PU Živinice.

 

 

 

Mehmed Terzić popeo se na bivšu direkciju TTU-a i zaprijetio da će se baciti, a od njegove nakane odgovorile su ga kolege.

 

Bivši radnik Tvornice transportnih uređaja (TTU) iz Tuzle i bivši sindikalni lider Mehmed Terzić jutros se tokom redovnog protesta ponedjeljkom popeo na staru zgradu direkcije TTU-a i zaprijetio da će skočiti ukoliko federalni premijer Fadil Novalić ne ispuni obećanje koje je dao radnicima u novembru 2015. godine.

 

Terzića su od njegove nakane odgovorile kolege i to nakon što je desetak njih pokušalo ući u krug fabrike TTU Energetik, nove firme koju je u stečaju kupila EPBiH i RMU Banovići.

 

Terzić će, kako kaže, istrajati u svojim zahtjevima, a dokle će otići ni sam više nije siguran, jer već mjesecima nema nikakvih primanja. Od penzije ga dijeli tek nekoliko godina, kao i nekoliko mjeseci neuplaćenog radnog staža.

 

- Obećao nam je da ćemo raditi u novoj firmi, obećao je i da će nam biti uvezan staž, ali od toga nema ništa. Mnogi rade u TTU, ali malo je starih radnika TTU-a kojima je premijer obećao da će tu biti zaposleni. Mi smo prevarenoi i nema nam druge nego i po cijenu života pokušati se izboriti za svoja prava, kazao nam je Terzić nakon incidenta.

 

 

Četrdesetdvogodišnji A. B. iz kalesijskog naselja Bukvari jutros oko 08:00 sati ispred porodične kuće izvšio je samoubistvo pucanjem iz pištolja.

 

Prema pisanju portala infoplus.ba, A.B. je prije nekoliko godina nastradao od radne mašine u jednoj firmi, a nakon toga je pokušavao da dobije penziju, što mu nije uspjelo.

 

Išao je na terapije, liječio se bio je bolestan. Mislim da je to razlog za ovaj čin. Bio je dobar čovjek uvijek je gledao da drugima pomogne govore njegove komšije.

 

A.B. nije bio oženjen i živio je sam u kući.

 

Pripadnici PS Kalesija vrše uviđaj, a obavješteno je i Tužilaštvo TK.

 

infoplus.ba / tkportal.ba

 

Pripadnici PS Kalesija sinoć su pokušali zaustaviti putničko motorno vozilo kojim je upravljao Admir J. iz Gornje Kalesije, a nakon što se on nije zaustavio uslijedila je policijska potjera za njim.

 

Prilikom bjekstva on je iz automobila izbacio automatsku pušku, a onda je putničkim vozilom došao pred policijsku stanicu u Kalesiji, gdje je i uhapšen.

 

Nakon hapšenja, policija je pretražila teren kojim je osumnjičeni bježao svojim automobilom, te je pronađena automatska puška i tri okvira municije, javlja Infoplus.ba, prenosi Faktor.

 

Podsjećanja radi, noć ranije, iza ugostiteljskih objekata u ulici Žrtava genocida u Srebrenici u centru Kalesije došlo je do upotrebe vatrenog oružja prilikom čega je izrešetan "BMW" vlasništvo Admira J., dok je drugi automobil, također "BMW", vlasništvo Rame Mehmedovića ukraden.

 

tkportal.ba/faktor.ba