Šesnaestogodišnja Nađa Neradin i njene drugarice, godinu starija Lejla Oruč i 18-godišnja Ajla Ibrica, koje su stradale u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u petak navečer dogodila na petlji Butile kod Sarajeva, sutra će biti ispraćene na bolji, vječni svijet. 

 

Dženaza će se najprije klanjati najmlađoj Nađi, u 13 sati, poslije podne-namaza ispred džamije u Kahrimanima, a potom će biti obavljen i ukop na mezarju Kahrimani - Zovik. 

 

Ajli i Lejli će se klanjati zajednička dženaza, poslije ikindija-namaza, u 17 sati, na mezarju Vrbanja - Tarčin. 

 

Iz Općine Hadžići za Faktor je ranije potvrđeno da će na dan dženaze općinski načelnik Hamdo Ejubović, koji je danas posjetio porodice stradalih, proglasiti Dan žalosti na području cijele općine. 

 

Povodom ove tragedije oglasili su se i učenici i uposlenici JU Srednjoškolski centar Hadžići, gdje su Lejla i Nađa pohađale prvi razred. 

 

- I opet … Velika tuga za našu školu.

Kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što slijedi poslije.

Boli praznina koja nikada neće biti popunjena.

Bole suze, bole uspomene, bole ćutanja.

Boli što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što ih nećemo više vidjeti.

Boli to što nećemo čuti njihov smijeh, ni dijeliti njihove radosti.

Boli prekinuta mladost… - objavljeno je na web-stranici ove škole. 

 

Ova tragična nesreća dogodila se u petak na autoputu A1 Sarajevo - Zenica, u smjeru Vogošćanske petlje u mjestu Butile, kada je automobil "BMW X5", kojim je upravljao 20-godišnji Almir Ejubović, pri enormnoj brzini udario u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stub pored ceste. 

 

Usljed siline udara, na mjestu nesreće poginule su Nađa i Ajla, dok je Lejla oko sat kasnije preminula u sarajevskom Kliničkom centru.

 

Njena sestra Ajla Oruč također je zadobila teške i za život opasne povrede i smještena je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju KCUS-a, gdje joj se ljekari i dalje bore za život. 

 

Teške povrede zadobio je i vozač "BMW"-a, koji je zadobio prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti, te je zadržan u Općoj bolnici na liječenju. 

 

faktor.ba