Stranka demokratske akcije (SDA) danas je u Sarajevu organizirala Programski skup na kojem je predsjednik stranke Bakir Izetbegović govorio o rezultatima i programskim ciljevima SDA.

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je kazao kako se u Zetri održava određena vrsta sabora SDA te da je riječ o snazi i slogi kakvu nema nijedna druga stranka u BiH i da niko nema ono što im SDA jer prema njegovim riječima, niko nije ni prošao tim putem i ponio takvo breme.

 

"Mi smo  pokrenuli demokratske procese te smo organizirali odbranu ove zemlje i stvarali mir. Vodili smo brigu o raseljenim, ranjenim i njihovim porodicama i to je naša referenca i zasluga na koju trebamo bit ponosni. Pokušavali su neki od nas preuzeti tu vodeću ulogu, ali to je trajalo samo nekoliko godina. BIH treba stabilnost, uspjeh i napredak, a mi smo jedina snaga koja je uvijek donosila napredak", kazao je Izetbegović.

 

Dodao je kako SDA ima strukturu koja čini okosnicu u BiH po vertikali i horizontali. Istaknuo je kako BiH može imati bolji život samo zahvaljući reformama te da je sve drugo slijepa ulica.